Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:21 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Astăzi este celebrată Ziua Internațională a Persoanelor cu Handicap. Vezi cum arată în România rampele de acces (galerie foto)

ro

03 Dec, 2013 11:36 4836 Marime text
      Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități a fost proclamată de Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite în 1992, prin rezoluția 47/3, pentru a marca încheierea Deceniului Națiunilor Unite dedicat persoanelor cu handicap (1983-1992).
      Respectarea zilei urmărește să promoveze o înțelegere a problemelor legate de pesoanele cu handicap și mobilizarea susținerii demnității, drepturilor și bunăstării acestor persoane. De asemenea, se urmărește creșterea gradului de conștientizare a beneficiilor obținute din integrarea persoanelor cu dizabilități în fiecare aspect al vieții politice, sociale, economice și culturale.
      In Romania, Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități este marcată prin manifestări organizate sub patronajul centrelor de recuperare și de educație specială, al inspectoratelor școlare și al Guvernului.
      Din păcate, în România puţine persoane cu handicap se încumetă să iasă singure din casă, pentru că în multe cazuri nici măcar blocurile în care stau nu au o rampă de acces. Nici în instituţii sau magazine nu sunt mai bine primiţi de cele mai multe ori, iar pe trotuar și cei fără handicap se strecoară cu greu printre maşinile parcate bară la bară.
     Nu este nici o exagerare când spunem că trăim în ţara cu rampe sinucigaşe. Galeria foto ce urmează aduce argumente suplimetare, dacă este cazul.














Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Chucky 25 Jul, 2016 03:27 Nu le facem ca sa fie facute, vizibile. Le facem ca sa poata fi utilizate. Pe rampele astea nu urca fara riscul de a se accidenta niciun atlet pe picioarele lui. Stiti cum se verifica podurile noi, da? Inginerul, constructorul, beneficiarul merg pe pod. Simbolic. E, mai putin symbolic I-as fi pus pe constructor si beneficiar sa urce si sa coboare cu un fotoliu rulant aceste rampe. Daca se descurcau... ura si la gara. Daca nu se descurcau... se darama tot si se facea din nou iar procesul de verificare se relua. Cand o sa incetam sa ne mai furam caciula unul altuia, cand nu o sa ne mai batem joc unii de altii, cand o sa fim mai responsabili, abia atunci o sa putem considera ca evoluam un pic.