Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:18 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Astăzi BNR anunță deciziile privind politica monetară

ro

07 Jan, 2016 07:27 1921 Marime text
 
Banca Națională a României ar putea menține dobânda de politică monetară la 1,75% pe an, potrivit opiniilor exprimate de participanții la un sondaj intern în cadrul Asociației Analiștilor Financiar-Bancari din România (AAFBR).
 
„Majoritatea persoanelor care au participat la sondaj consideră că atât ratele rezervelor minime obligatorii pentru pasivele în lei cât și cele pentru pasivele în valută ar putea fi menținute pe 7 ianuarie. Politica monetară ar putea fi relaxată în 2016 numai prin reducerea ratelor rezervelor minime obligatorii pentru pasivele în lei ale instituțiilor de credit la 6% în decembrie 2016 și a celor pentru pasivele în valută la 12%. Cei mai mulți dintre participanții la sondaj estimează o dobândă de politică monetară constantă la 1,75% pe tot parcursul anului 2016”, conform unui comunicat transmis de AAFBR.
 
Astfel, în urma calculelor analiștii estimează că anul 2017 ar putea aduce majorarea dobânzii de politică monetară la 2,5% în decembrie.
 
BNR a hotărât pe 5 noiembrie 2015 să se mențină dobânda de politică monetară la nivelul actual de 1,75% pe an, în ședința de politică monetară hotărându-se păstrarea ratelor actuale ale rezervelor minime obligatorii pentru pasivele în lei și în valută și gestionarea adecvată a lichidității în sistemul bancar.
 


Sursa foto: cursdeguvernare.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii