Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:50 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

BNR lansează o monedă din aur cu tema ''300 de ani de la zidirea Bisericii Kretzulescu din Bucureşti'' (FOTO)

ro

22 Nov, 2022 09:34 1741 Marime text
foto: BNR În conformitate cu prevederile Legii nr. 312/2004 privind Statutul Băncii Naţionale a României, începând cu data de 28 noiembrie 2022, Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic o monedă din aur cu tema 300 de ani de la zidirea Bisericii Kretzulescu din București.


Caracteristicile monedei sunt următoarele:

Metal-Aur

Valoare nominală-100 lei

Titlu-900‰

Formă-rotundă

Diametru-21 mm

Greutate-6,452 g

Cant-zimțat

Calitate-proof


Aversul monedei redă o imagine a Bisericii Kretzulescu din București, anul de emisiune „2022”, stema României, valoarea nominală „100 LEI” și inscripția „ROMANIA”.

Reversul monedei prezintă un detaliu din arhitectura Bisericii Kretzulescu și inscripțiile „BISERICA KRETZULESCU” și „300 ANI”., transmit reprezentanții BNR. 

foto: BNR Monedele din aur, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoţite de broşuri de prezentare, precum și de certificate de autenticitate, redactate în limbile română, engleză şi franceză. Pe certificatele de autenticitate se găsesc semnăturile guvernatorului BNR şi casierului central.

Tirajul maxim pentru moneda din aur este de 1.000 piese.

Potrivit sursei citate, preţul de vânzare pentru moneda din aur este de 2.900,00 lei, exclusiv TVA, inclusiv broșura de prezentare și certificatul de autenticitate.

Monedele din aur cu tema 300 de ani de la zidirea Bisericii Kretzulescu din București au putere circulatorie pe teritoriul României.

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanța, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

Informații cu privire la achiziția monedelor se regăsesc pe site-ul Băncii Naționale a României, secțiunea Numismatica http://www.bnr.ro/Numismatica-726.aspx.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii