Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:19 04 06 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Anunț important de la AJFP Constanța. Care este termenul pentru depunerea situaţiilor financiare anuale pentru persoanele juridice

ro

27 May, 2019 14:20 531 Marime text
Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa aduce la cunoştinţa contribuabililor persoane juridice că termenul pentru depunerea situaţiilor financiare anuale la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice este 150 de zile de la încheierea exerciţiului financiar, respectiv 30 mai 2019.
       
Conform unui comunicat transmis de Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Constanţa, entităţile pot depune situaţiile financiare anuale şi documentele cerute de lege, în format hârtie şi în format electronic, la registratura unităţilor teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice sau la oficiile poştale, prin scrisori cu valoare declarată, potrivit prevederilor Hotărârii Guvernului nr. 627/1995 privind îmbunătăţirea disciplinei depunerii bilanţurilor contabile şi a altor documente cu caracter financiar-contabil şi fiscal, de către agenţii economici şi alţi contribuabili, sau numai în formă electronică pe portalul www.e-guvernare.ro, având ataşată o semnătură electronică extinsă.

Baza legală: Ordin nr. 10/2019 privind principalele aspecte legate de întocmirea şi depunerea situaţiilor financiare anuale şi a raportărilor contabile anuale ale operatorilor economici la unităţile teritoriale ale Ministerului Finanţelor Publice şi pentru reglementarea unor aspecte contabile, pentru societăţile, societăţile/companiile naţionale, regiile autonome, institutele naţionale de cercetare-dezvoltare, subunitățile fără personalitate juridică din România care aparțin unor persoane juridice cu sediul în străinătate, cu excepția subunităților de societăți rezidente în state aparținând Spațiului Economic European.
       
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii