Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
21:57 17 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Angajatorii vor avea obligaţia de a anunţa ocuparea locurilor de muncă vacante. Iată în cât timp

ro

21 Aug, 2013 07:09 1780 Marime text

Angajatorii vor avea obligaţia de a anunţa în termen de o zi ocuparea locurilor de muncă vacante comunicate, începând cu 22 octombrie 2013, conform noilor prevederi introduse în legea privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, a anuntat, marţi, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă, potrivit Agerpres. 

"Din data de 22 octombrie 2013 va intra în vigoare noua prevedere introdusă prin Legea nr. 250 din 19 iulie 2013 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă, dar şi pentru modificarea Legii nr. 116/2002 privind prevenirea şi combaterea marginlizării sociale, potrivit căreia, angajatorii au obligaţia informării agenţiilor pentru ocuparea forţei de muncă teritoriale, ocuparea locurilor de muncă vacante care au fost comunicate, în termen de o zi de la data ocupării acestora, în condiţiile legii", se arată în comunicatul ANOFM.

In prezent, ANOFM deruleaza campania de informare "Mai informat, mai multe sanse!' in cadrul proiectului 'Fii Informat!, in scopul cresterii vizibilitatii institutiei prin promovarea serviciilor oferite potentialilor clienti. ANOFM va publica zilnic, prin intermediul unui comunicat de presa, locurile de munca vacante declarate de angajatori, in vederea unei informari cat mai corecte si actualizate.

Persoanele aflate in cautarea unui loc de munca pot accesa Serviciul Electronic de Mediere a Muncii (http://www.semm.ro/LMV/home.seam) sau reteaua de cooperare intre serviciile publice de ocupare europene creata pentru facilitarea liberei circulatii a lucratorilor in cadrul Spatiului European si Elvetia, EURES Romania, (http://eures.anofm.ro/).
Sursa: hotnews.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii