Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:54 22 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Andrei Dumitru, reținut pentru evaziune fiscală de peste două milioane de lei

ro

22 Jun, 2015 10:21 2573 Marime text
 
Biroul de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele: 
Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea inculpatului DUMITRU ANDREI sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi dare de mită.
 
La data de 18 iunie 2015, inculpatul a fost prezentat cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Ialomiţa, care a admis cererea şi a dispus emiterea unui mandat de arestare preventivă pe numele acestuia pentru o perioadă de 30 de zile.
 
Din referatul cu propunere de arestare preventivă a rezultat faptul că, în perioada 2011 – 2014, inculpatul Dumitru Andrei, în calitate de administrator al S.C. S S.R.L., a înregistrat în evidenţa contabilă un număr de 39 facturi fictive de achiziţie cereale în valoare totală de 14.025.947 lei, emise de societăţi comerciale cu comportament de tip fantomă, cauzând un prejudiciu bugetului de stat în cuantum de 2.244.150 lei, rezultat din neplata impozitului pe profit.
 
De asemenea, în cursul lunii mai 2015, în contextul în care avea în curs de soluţionare o cerere de eşalonare a plăţii sumelor datorate bugetului de stat, inculpatul Dumitru Andrei a fost de acord să-i ofere unui funcţionar public agregate balastiere şi produse fitosanitare, pretinse de acesta, pentru soluţionarea favorabilă a cererii.
 
În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul lucrătorilor din cadrul  Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Ialomiţa, precum şi de suportul tehnic şi informativ al Serviciului Roman de Informaţi.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Ti-a placut articolul?

Comentarii