Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:00 11 12 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE. "În hoteluri şi pe balcon nu se fumează, dar pe plaje, da" Seminarul „Turismul pe litoralul românesc în sezonul 2016” (galerie foto)

ro

18 Mar, 2016 12:39 1604 Marime text
 
Camera de Comerţ, Industrie, Navigaţie şi Agricultură (CCINA) organizează o conferinţă cu ocazia seminarului „Turismul pe litoralul românesc în sezonul 2016”.
 
La această acţiune participă Anca Nedea Pavel, președinte Autoritatea Națională pentru Turism (ANT), primarii localităţilor de pe litoral și reprezentanții patronatelor hoteliere de pe litoral.

Pe lângă preşedinta ANT, sunt prezenţi la eveniment primarul din Mangalia, Cristian Radu, directorul CCCINA, Dănuţ Jugănaru, subprefectul Levent Accoium, Nicolae Bucovală, preşedintele Federaţiei Patronatelor din Turism. Menţionăm că Decebal Făgădău a fost invitat, dar nu a răspuns invitaţiei.

Seminarul cuprinde şapte teme de discuţie, şi anume:

1. Impozitul specific în turism şi alimentaţie publică, ce şanse are să fie aprobat?
2. Taxa de staţiune a dispărut din Codul fiscal. Ce punem în loc?
3. Probleme privind accesul spre litoral: reparaţiile la Autostrada A2 şi la Podul Agigea, în timpul sezonului estival.
4. Modalităţile de stopare a turismului „cu cheia în stradă” – cine poate să-i monitorizeze pentru a plăti, la rândul lor, impozite!
5. Limitarea nivelului de zgomot pe terase, în cluburi şi la Beach-baruri. Cine măsoară intensitatea zgomotului şi cine aplică sancţiuni?
6. Exigenţele ISU Dobrogea pentru obţinerea Autorizaţiei la incendiu şi pentru implementarea măsurilor anti-fumat.
7. Se va amenaja sau nu o tabară de imigranţi la Vama Veche? Dacă da, există riscul de a afecta negativ activitatea de turism în sudul litoralului. 

UPDATE  

În cadrul evenimentului Anca Pavel Nedea a declarat că pleacă la Moscova. „A fost şifonată imaginea turismului românesc prin cele două delegaţii care au fost la Moscova. Mergem acolo să discutăm despre turismul din România. Vreau să trecem la următorul pas, acela de a cuceri o nouă piaţă Vorbim de piaţa rusă. Sper să mă întorc cu rezultate bune", a spus preşedinta ANT.

Dănuţ Jugănaru a spus că „nu putem transforma staţiunile în dormitor”, comentând taxa de linişte”. De asemenea, a mai spus că există riscul ca unii hotelieri au făcut modificări în structura hotelului şi trebuie să-şi înnoiască autorizaţia emisă de ISU. „Am discutat cu hotelierii despre necesitatea unui demers către Ministerul Educaţiei ca anul şcolar să înceapă pe 15 septembrie şi nu mai devreme”, a spus acesta.
 
De asemenea, a declarat că exista posibilitatea ca o porţiune din Autostrada Soarelui să înceapă să fie asfalată odată cu sezonul estival. De aceea, vor face demersuri către CNADNR.
 
În altă ordine de idei, s-a precizat că România va fi prezentă la toate târgurile internaţionale. În acelaşi eveniment, Nicolae Buvovala a precizat următoarele: „Avem asigurări că Peninsula va fi gata la începutul sezonului estival”. Tot el a spus că: „Noi nu am fost anunţaţi de vizita Ministrului Mediului. Aş fi vrut să o întreb când va avea fiecare hotel sectorul său de plajă. De 20 de ani aşteptăm această lege. Plajele nu trebuie licitate pe suprafeţe de zeci de hectare”, spune acesta.
 
Tot bucovală spune că în hoteluri şi pe balcon nu se fumează, dar pe plaje, da. „Hotelierii îşi doresc ca muzică de la beach baruri să fie dată mai încet de la ora 20.00”.

Menţionăm că preşedinta ANT a plecat la Târgul de Turism de la Moscova. Din delegaţie fac parte şi operatori de turism din România.
 
Totodată, în cadrul evenimentului, s-a precizat că, din aprilie, ANT va desfăşura pe litoral o acţiune de îndrumare şi consiliere.

Plajele extinse din bani europeni nu pot fi închiriate cinci ani, potrivit ANT. De asemenea, nimeni nu are voie să pună şezlonguri cu bani, doar gratis.

Ti-a placut articolul?

Comentarii