Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:11 13 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul comunei Mereni, obligat de magistraţi să convoace de urgenţă Consiliul Local

ro

26 Mar, 2018 16:40 2217 Marime text
Primarul comunei Mereni nevoit să convoace Consiliul Local. Vineri, 23 martie, magistraţii secţiei de contencios şi administrativ Tribunalului Constanţa au dat o soluţie în dosarul 873/118/2018, care are ca obiect: ordonanţă preşedinţială.
Iată soluţia pe scurt: „Admite cererea. Dispune obligarea pârâtului primarul comunei Mereni să convoace Consiliul Local al Comunei Mereni sens în care va efectua toate demersurile necesare, inclusiv desemnarea unei persoane care să îndeplinească funcţia de secretar al comunei sau solicitarea desemnării unei astfel de perosane de către prefect. Executorie. Cu recurs în termen de 5 zile de la pronunţare. Recursul se va depune la Tribunalul Constanţa sub sancţiunea nulităţii. Pronunţată azi 23.03.2018 prin punerea soluţiei la dispoziţie prin mijlocirea grefei instanţei. Reclamanţi în dosar au fost viceprimarul localităţii Dumitru Guriţă şi cinci consilieri locali de la PNL şi PNŢCD, în timp ce, primarul Silviu Florentin Gârea are calitatea de pârât.
Vă reamintim, ALDE Constanţa a anunţat recent că declanşează referendum pentru schimbarea primarului PSD de la Mereni, pe care îl acuză de abuz în serviciu. Preşedintele organizaţiei teritoriale ALDE Constanţa, Daniel Learciu, afrima că reprezentanţii formaţiunii politice vor începe strângerea de semnături pentru iniţierea un referendum ce va avea ca subiect demiterea primarului comunei Mereni.
Silviu Florentin Gărea, primarul de Mereni are deja două plângeri penale iar dacă refuză să pună în aplicare decizia instanţei se va mai alege cu o a treia plângere din partea reprezentanţilor ALDE.
Pentru declanşarea referendumului sunt necesare 600 de semnături. Primarul comunei Mereni, Silviu Gărea, este membru PSD.  
 Vă reamintim că, anul trecut, în noiembrie, au avut loc alegeri parţiale pentru CL Mereni. Din păcate, şi în acest moment, situaţia din comuna constănţeană este trasă la indigo cu cea de după localele din 2016, când CL-ul ales prin vot nu a funcţionat, iar instanţa de judecată a decis să-l dizolve. Din această cauză, localitatea este nevoită să funcţioneze cu bugetul aprobat ultima dată în anul 2016.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii