Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
19:46 20 08 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambuteiaje în trafic între Eforie Sud și Eforie Nord, la Agigea, dar şi pe Autostrada Soarelui. Iată ce recomandă poliţiştii

ro

20 Jun, 2016 19:41 1786 Marime text
Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, la această oră (19:30), pe autostrada A2 București – Constanța, valorile de trafic sunt crescute. Însă, prin staţia de taxare de le Feteşti, de pe A2 Bucureşti - Constanţa, se trece fără probleme majore de fluenţă. Reamintim conducătorilor auto că prin stația de taxare se poate trece liber, cu obligativitatea ca plata peajului să se facă înainte sau ulterior trecerii, până a doua zi, la ora 24, la oricare dintre staţiile autorizate de distribuire a carburanţilor de pe autostradă sau prin SMS, de pe telefonul mobil, la numărul 7577. 

Trafic intens este și pe DN39, între stațiunile Eforie Sud și Eforie Nord, precum și la Agigea.


De asemenea, pe Valea Prahovei, pe DN1 traficul rutier se desfășoară cu dificultate pe sensul de mers către București. Se circulă în coloană între Predeal – Azuga – Bușteni și pe segmentul Sinaia – Comarnic.

Rute ocolitoare:

-  DN1A Săcele - Cheia – Ploieşti și A3 Ploiești – București;

- DN73 Zărneşti - Bran - Valea Mare-Pravăţ, DN72A Valea Mare-Pravăţ - Târgovişte,     

  DN71 Târgovişte - Bâldana, DN7 Bâldana – Bucureşti;

-DN73 Zărneşti - Bran - Piteşti, autostrada A1 Piteşti - Bucureşti.

A1 Pitești – București și A3 Ploiești – București pot prelua fara probleme valorile ridicate de trafic de trafic. Se pot forma coloane însă la ieșirea de pe A1 și A3 si intrarea pe șoseaua de centură a municipiului București, sau pe bd. Iuliu Maniu dinspre A1.

Pentru prevenirea evenimentelor nedorite în trafic, conducătorii auto care se deplasează pe autostrăzile A1 București – Pitești, A2 București – Constanța și A3 București – Ploiești sunt sfătuiți:

să păstreze în mers o distanţă corespunzătoare, care să le permită să oprească în condiţii de siguranţă;
să respecte limitele legale de viteză;
să folosească luminile de întâlnire;
să se asigure şi să semnalizeze când schimbă banda de circulaţie;
să pună în funcţiune luminile de avarie când încheie o coloană care opreşte sau încetineşte brusc;
să acorde prioritate la ieşirea din spaţiile de servicii;
să nu circule sau să oprească pe banda de urgenţă, exceptând cazurile justificate;
în cazul în care observă, la plecare, că numărul de autovehicule aflate în trafic este foarte mare, să aştepte până ce intensitatea circulaţiei mai scade.

„Le recomandăm conducătorilor auto să păstreze o distanţă suficientă în mers, astfel încât să poată opri în condiţii de siguranţă în cazul în care autovehiculele din faţă frânează brusc şi să nu se angajeze în depăşire pe sectorul de drum unde s-a format o coloană de vehicule în aşteptare, dacă prin aceasta se intră pe sensul opus de circulaţie“, transmit poiţiştii rutieri.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii