Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:03 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ambasadorul Germaniei, primit de premierul Viorica Dăncilă la Palatul Victoria. Ce au discutat

ro

22 Feb, 2018 19:14 1192 Marime text
Prim-ministrul Viorica Dăncilă l-a primit astăzi, 22 februarie, pe Cord Meier-Klodt, ambasadorul Republicii Federale Germania în România, într-o vizită de curtoazie, la Palatul Victoria.

Tema centrală a discuțiilor dintre cei doi oficiali a constituit-o relația bilaterală dintre România și Republica Federală Germania, accentul fiind pus pe interesul comun pentru consolidarea și dezvoltarea în continuare a dialogului politic şi a cooperării economice dintre cele două state.

Prim-ministrul Dăncilă a subliniat că relațiile excelente dintre România și R.F. Germania se bazează și pe strânse legături interpersonale, atât din perspectiva etnicilor germani din România, cât și a contribuției originarilor germani din România stabiliți în Germania. Aceștia reprezintă punți importante de legătură între cele două state.

Înaltul oficial român a menționat că Germania este primul partener comercial al României și al doilea mare investitor în economia noastră națională și și-a exprimat deschiderea față de inițierea unui dialog cu reprezentanții companiilor germane. De asemenea, prim-ministrul Viorica Dăncilă a precizat că se dorește o cooperare intensă în domeniul cercetării și producției pentru promovarea electromobilității și a stocării de energie, dar și în domeniul digitalizării. Totodată, șeful Executivului subliniat că dorește continuarea și intensificarea colaborării pentru pregătirea forței de muncă în sistem dual, la nivelul tuturor regiunilor din România.

Referindu-se la preluarea de către România a Președinției Consiliului UE începând cu 1 ianuarie 2019, demnitarul român a oferit asigurări că țara noastră va acționa ca un partener activ și constructiv, având ca premisă o abordare unitară, pro-europeană, care este susținută atât la nivelul autorităților române în ansamblu, cât şi al cetățenilor.

Pe agenda discuțiilor au figurat, de asemenea, cooperarea sectorială dintre cele două state și importanța unei cooperări româno-germane aprofundate în plan european.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii