Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
23:15 24 06 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alertă la Slănic Un munte de sare de zeci de tone s-a prăbuşit în salină

ro

13 Nov, 2018 14:33 1485 Marime text
Panică în această dimineaţă la Slănic, după ce un bloc de sare de câteva zeci de tone s-a prăbuşit în Mina Carol de la salină, scrie Observator TV.

Muntele de sare s-a desprins și a căzut într-o galerie, trepidațiile și zgomotul fiind resimțite puternic de localnici. 

Îngroziţi, oamenii au deschis televizoarele ca să verifice dacă nu cumva au trăit un cutremur.

Panică în această dimineaţă la Slănic, după ce un bloc de sare de câteva zeci de tone s-a prăbuşit în Mina Carol de la salină. Muntele de sare s-a desprins și a căzut într-o galerie, trepidațiile și zgomotul fiind resimțite puternic de localnici. 

Îngroziţi, oamenii au deschis televizoarele ca să verifice dacă nu cumva au trăit un cutremur.

"Am simțit prăbușirea, chiar m-am uitat la televizor să văd dacă este cutremur. A fost de intensitate foarte mare, și zgomotul foarte puternic. Toată zona minei turistice este în pericol de prăbușire. Chiar la îmbarcarea microbuzelor, sunt tasări foarte mari, de mult timp, accesul fiind restricționat pentru toată parcarea", ne-a scris un localnic.

Omul spune că la începutul anului a fost o prăbușire uriașă la Ocna din vale, tot în apropierea fostului lift pentru turiști, în urma căreia s-a format un crater uriaș. Acel crater este un adevărat pericol, pentru oameni și animale, explică prahoveanul.

Reprezentanții minei din Slănic au confirmat incidentul. Spun că prăbuşirea s-a produs într-o mină veche, care nu mai este exploatată de ani buni. 

"În mina Carol, care este închisă, s-a desprins un bloc de sare cunoscut sub denumirea de Moldova. Zgomotul a fost resimțit în centrul orașului, dar nu există niciun pericol. Activitatea de exploatare și cea turistică nu au fost afectate", a declarat pentru presa locală liderul de sindicat Alexandru Drăgoi.


Sursa foto: Observator TV

Ti-a placut articolul?

Comentarii