Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:50 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

ALDE consideră că proiectul de buget este un "copy paste" nereușit după cel lăsat de Ponta

ro

09 Dec, 2015 19:32 1866 Marime text
 
Copreședintele ALDE Daniel Constantin a apreciat astăzi că proiectul de buget pe anul 2016 este "un fel de copy paste": "Observăm că avem un buget care este lipsit de o nouă filosofie. Personal m-aș fi așteptat după instalarea unui Guvern de tehnocrați să vedem o nouă filosofie în abordarea bugetului de stat pe 2016, poate în noi direcții. Am văzut foarte multe lucruri care s-au spus de reforme care nu s-au făcut de către guvernele politice și care se vor face de către actualul Guvern. Proiectul de buget este un fel de "copy paste" după bugetul lăsat de Victor Ponta, un copy paste însă nereușit pentru că s-au făcut anumite corecții care riscă să se transforme la un moment în erori grave de care vor fi afectați cetățenii".
 
El a arătat că Guvernul a dat dovadă de lipsă de transparență și lipsă de dialog deoarece mai întâi a adoptat proiectul de buget după care a făcut simulare de consultare publică. Copreședintele ALDE a mai atras atenția asupra bugetului prevăzut pentru reabilitarea sectorului de irigații care, potrivit acestuia, este cu aproape 2 miliarde mai mic decât anul acesta.
 
"Avem o lege, 296, promulgată de președinte în noiembrie, care prevede că în buget trebuie prevăzute 145 de milioane de euro, în anul 2016 pentru acest proiect de reabilitare a sectorului de irigații. Din păcate, constatăm că nu avem decât 130 de milioane de lei. Ne rezervăm dreptul de a ataca pe orice cale acest lucru, e un proiect pe care știu că fermierii îl așteaptă de mulți ani, cred că dezamăgirile vor fi pe măsură. Fac un apel și la colegii din PSD și PNL care au votat acest proiect să susțină un amendament pe care ALDE îl va depune pentru a exista la acest proiect toți banii prevăzuți în legea 296, altfel ne rezervăm dreptul de a ataca pe orice cale legea bugetului de stat care nu respectă o altă lege", a afirmat Daniel Constantin.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii