Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:36 19 06 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ai trusă şi extinctor? Poţi fi amendat! Poliţia Română ştie de ce, şoferii habar nu au

ro

23 Oct, 2016 09:59 3443 Marime text
Din când în când, cei de la Poliţia Rutieră au obiceiul să verifice şoferii dacă au în maşină trusă medicală, extinctor şi triunghiuri reflectorizante. Deşi pare o banalitate, lucrurile se pot complica la un moment dat deoarece, mulţi şoferi nu ştiu că extinctorul şi la trusa medicală au termene de valabilitate, informează promotor.ro. Pentru că, să fim serioşi cine se uită la aceste amănunte.

Majoritatea şoferilor îşi cumpăra trusă, o pun în portbagaj şi speră să nu ajungă să o folosească niciodată.

„Şi eu am fost oprit de Poliţie şi mi s-au cerut, pe lângă documente şi verifica­rea existenţei Inspecţiei Tehnice Periodice (ITP) să arăt şi trusa de prim-ajutor. Liniştit am scos-o şi le-am arătat-o agenţilor de circulaţie. Dar când au fost verificate mi s-au muiat picioarele. Articolele perisabile, să le spun aşa, aveau termenele de valabilitate depăşite. Aşa că m-am ales cu 5 puncte de penalizare şi o amendă de 300 de lei”, a declarat pentru Glsa.ro, un şofer amator de 54 de ani din Arad, informează promotor.ro. 

Chiar dacă acest caz s-a petrecut cu ceva timp în urmă, pro­blema în cauză este o tematică permanentă, la nivel naţional, pentru Poliţia Rutieră. Aşa că este mai bine ca să vă asiguraţi din timp că sunteţi în legalitate. Adică să verficiaţi periodic dacă trusa de prim-ajutor şi stingătorul auto sunt în perioada de valabilitate. Preţul unei truse medicale este aproximativ 100 de lei, iar un extinctor în jur de 60 de lei.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii