Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:48 19 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ai absolvit liceul şi nu ai de lucru? Statul Român îţi dă 1.500 de lei pentru şase luni. Detalii!

ro

06 Jul, 2017 09:41 3326 Marime text
Tinerii care au terminat liceul anul acesta au dreptul să primească 1.500 de lei pentru următoarele șase luni. Mulți dintre ei însă nu știu acest lucru.
 
Toți cei care au absolvit liceul, indiferent că au promovat sau nu Bacalaureatul, se pot înscrie pentru a beneficia de indemnizaţie de şomaj până cel târziu pe 25 iulie.
 
Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Constanţa acordă indemnizaţia de şomaj absolvenţilor, la cerere, pe o perioadă de şase luni, calculată de la data expirării celor 60 de zile de la absolvire şi constă într-o sumă fixă, lunară, neimpozabilă, de 250 de lei.
 
Acest termen de 60 de zile începe de la data de 25 mai, când, conform Ministerului Educaţiei, se încheie anul şcolar pentru clasele terminale.
 
Conform prevederilor Legii nr. 76/2002 privind asigurările pentru şomaj şi stimularea ocuparii forţei de muncă, cu modificările şi completările ulterioare, absolvenţii instituţiilor de învăţământ, în vârstă de minimum 16 ani, care în termen de 60 de zile de la absolvire nu au reuşit să se încadreze în muncă potrivit pregătirii profesionale, pot beneficia de indemnizaţie de şomaj.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii