Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:58 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Agent de penitenciar după gratii pentru săvârşirea infracțiunii de introducere de bunuri şi obiecte interzise în penitenciar

ro

14 Jun, 2016 17:12 3035 Marime text
La data de 7 iunie, magistraţii Curţii de Apel Craiova l-au condamnat pe Badea Marian Robert, agent de penitenciare, din cadrul Penitenciarului Drobeta Turnu Severin, la 2 ani și 6 luni închisoare cu executare, pentru săvârşirea infracțiunii de introducere de bunuri şi obiecte interzise în penitenciar și la pedeapsa accesorie a interzicerii drepturilor prev de art. 64 lit. a teza a – II-a și lit. b din C.p.  pe durata executarii pedepsei.

Prin aceiași hotărâre au mai fost condamnati Brăgău Vasile, la 2 ani închisoare cu executare pentru complicitate la introducerea de bunuri şi obiecte interzise în penitenciar, precum și Brăgău Petrișor și Ardei Dan Stănel, cu suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei pe durata unui termen de încercare de 5 ani, pentru complicitate la infracţiunea de introducerea de bunuri şi obiecte interzise în penitenciar.
 
Hotărârea instanţei este definitivă.
 
Cauza a fost instrumentată de ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Mehedinți, unde, la data de 17.11.2011 s-a înregistrat sesizarea unui deţinut în Penitenciarul Drobeta Turnu Severin, cu privire la activitatea infracţională a agentului de penitenciar Badea Marian Robert.

Denunţul a fost înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinți, care a inițiat dosar penal și a delegat ofiţerii Serviciului Judeţean Anticorupţie Mehedinţi să efectueze acte procedurale.

Din cercetări a rezultat că, „în perioada decembrie 2011 - mai 2012, cei patru inculpaţi au reuşit să introducă și să comercializeze în Penitenciarul Drobeta Turnu Severin un număr de 41 telefoane mobile, 21 cartele telefonice şi 7 încărcătoare pentru diferite tipuri de telefoane mobile. Bunurile au fost introduse în fapt de către agentul Badea Marian Robert, în schimbul unor sume cuprinse între 100 şi 200 lei pentru fiecare telefon mobil, în funcţie de valoarea şi performanţele telefonului“.
 
În cauză s-a beneficiat de sprijinul de specialitate al SRI.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii