Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:54 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aflaţi sub control judiciar în dosarul Murfatlar Mariana Vizoli și Daniel Diaconescu au redevenit directori în Finanțe, după ce au demisionat ca demnitari

ro

28 Oct, 2016 17:55 3178 Marime text
Mariana Vizoli ocupă, în prezent, funcția de director general adjunct al Direcției generală de legislație, Cod fiscal și reglementări vamale din Ministerul Finanțelor, iar Daniel Diaconescu, pe cea de director general al Direcției de Informații Fiscale din ANAF. Ei au demisionat, în urmă cu o săptămână, din posturile de secretar de stat, respectiv vicepreședinte ANAF, Antifraudă Fiscală, pentru că au fost puși sub urmărire penală în Dosarul Murfatlar, scriu jurnaliştii profit.ro.
 
Puși sub urmărire penală de către DNA și aflați sub control judiciar în dosarul Murfatlar-Euroavipo, în care prejudiciul adus bugetului depășește 600 milioane lei,  Mariana Vizoli, care lucrează de 18 ani în minister, și Daniel Diaconescu au demisionat din funcțiile de secretar de stat, respectiv vicepreședinte ANAF, coordonator al Antifraudei Fiscale.
 
La momentul demisiei, ministrul Anca Dragu preciza într-un comunicat că ”am spus-o încă de la începutul mandatului meu, Ministerul Finanțelor Publice și ANAF sunt printre cele mai importante instituții din România, iar reprezentanții lor trebuie să fie mai presus de orice suspiciune. Asupra integrității membrilor din conducerea Ministerul Finanțelor Publice și ANAF nu trebuie să existe nicio urmă de îndoială”.
 
Cei doi se află însă, în continuare, în conducerea ministerului, de vreme ce funcțiile de director general sunt funcții publice de conducere, conform Statutului funcționarilor publici, Legea 188/1999.
 
Această Lege prevede la articolul 94 că raporturile de serviciu se suspendă de drept dacă funcționarul este trimis în judecată, se află în arest preventiv sau arest la domiciliu. Prin urmare, nu există nicio prevedere referitoare la punerea sub urmărire penală sau control judiciar. În schimb, articolul 95 prevede că raporturile se pot suspenda la cererea motivată a funcționarului public pentru o perioadă cuprinsă între o lună și 3 ani.
 
În aceste condiții, potrivit legii, Mariana Vizoli și Daniel Diaconescu au dreptul să revină pe funcțiile de directori generali obținute prin concurs.
 
Citeşte materialul integral pe profit.ro
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii