Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:13 08 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Afacerist de la 20 de ani George Parteca avea un „imperiu“ de moştenit

ro

03 Jan, 2012 14:23 11838 Marime text

hotel_del_mar_-_sursa_foto_hoteldelmar._ro.jpgMort într-un teribil accident rutier, tânărul George Parteca, fiul proprietarului hotelului Del Mar din Mamaia, era la rândul său un afacerist în devenire. Datele oficiale publicate, pe site-ul www.vrajitorul.eu, arată faptul că, la cei 24 de ani ai săi (proaspăt împliniţi), juniorul Parteca pusese deja de aproape patru ani bazele firmei Elegant Total Construct SRL Constanţa, societate care, în 2010, a avut cifra de afaceri zero şi datorii totale de peste 1,4 milioane de lei. De precizat că George Parteca a înfiinţat la momentul respectiv firma împreună cu Antonel Parteca, al cărui nume este strâns legat de vestitul hotel din staţiunea Mamaia.

 

În Monitorul Oficial al României cu numărul 1117/2008 se arată că prin Încheierea nr. 4230 din 20 decembrie 2007, judecătorul delegat la Oficiul Registrului Comerţului de pe lângă Tribunalul Constanţa a aprobat cererea de înfiinţare a firmei SC Elegant Total Construct SRL Constanţa, cu domeniul principal de activitate „comerţ cu amănuntul în magazine specializate, cu alte produse neclasificate în altă parte“. Fondatori erau, conform datelor consemnate pe vrajitorul.eu, Marina Parteca, în vârstă de 23 de ani la momentul punerii afacerii pe picioare, Geroge Parteca, care avea 20 de ani, şi Antonel Parteca, de 44 de ani. Marina şi George Parteca aveau câte 25% din business, iar lui Antonel Parteca îi revenea „grosul“ de 50%, el fiind totodată şi administratorul. Sediul social a fost declarat în Constanţa, pe bulevardul Mamaia, la numărul 39 A, iar activitatea principală a firmei era reprezentată de „comerţ cu amănuntul în magazine specializate, cu alte produse neclasificate în altă parte“. Anul de vârf al afacerii pare să fi fost înregistrat, conform datelor oficiale, în 2008, când cifra de afaceri a societăţii a atins valoarea de 586.186 de lei. Totuşi, profitul a fost zero, în timp ce pierderile au fost de 253.589 de lei. Un an mai târziu, numărul angajaţilor a scăzut la trei, de la şapte, iar cifra de afaceri a fost de doar 81.178 de lei, iar pierderea netă a fost de 238.973 de lei. În 2010, cu numai doi salariaţi, firma a avut zero cifra de afaceri, iar pierderea netă a fost de 77.930 de lei, datoriile ridicându-se, conform vrajitorul.eu, la 1.477.563 de lei.

 

2008, anul cu schimbări în firmă

 

Este de amintit că în luna februarie 2008 cei trei asociaţi Parteca anunţau recodificarea activităţilor secundare ale firmei, obiectul principal de activitate fiind „comerţ cu amănuntul al altor bunuri noi, în magazine specializate (fără obiecte de cult şi religioase, arme şi muniţii)“. Mai mult decât atât, au fost deschise două noi puncte de lucru, respectiv un depozit cu materiale de construcţii în Constanţa, şoseaua Mangaliei nr. 74 şi un magazin situat în Constanţa, bulevardul Alexandru Lăpuşneanu nr. 54. Punctul de lucru din bulevardul Lăpuşneanu a fost închis câteva luni mai târziu, în decembrie 2008. De altfel, în luna iulie 2008 a fost înregistrată o garanţie reală mobiliară „asupra soldului creditor al conturilor curente prezente şi viitoare deţinute de debitor (nr Elegant Total Construct) la creditor (nr Piraeus Bank), pentru garantarea împrumutului contractat în baza contractului de credit nr. 33936 din data de 04.07.2008“. Garanţia urmează să expire în iulie 2013. În ceea ce-i priveşte pe asociaţii lui George Parteca, în timp ce Marina Parteca apare doar în firma Elegant Total Construct, numele lui Antonel Parteca se leagă inclusiv de firma Elegant Impex SRL, unde alături de Antonel Parteca administrator este şi Stere Parteca. În 2010, firma a avut o cifră de afaceri de 2.359.459 de lei, 42 de salariaţi şi profitul zero, în contextul în care pierderea netă a fost de 1.821.249 de lei. Este de menţionat că pe firma Elegant Impex funcţionează restaurantul Panoramic, situat la etajul şase al hotelului Del Mar. Iar dacă a venit vorba despre hotelul Del Mar, site-urile specializate îi menţionează pe aceiaşi Antonel şi Stere Parteca drept administratori ai afacerii. Totodată, de numele Parteca se mai leagă şi Marena Trading 2001 SRL, prin Tincuţa Parteca, dar şi Almicos Group.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii