Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
22:22 19 08 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Adevarul.ro. De ce Radu Mazăre nu apare pe lista persoanelor urmărite a Poliției Române

ro

12 Feb, 2019 11:17 1675 Marime text
Dragoş Săvulescu, fost acţionar la Dinamo, a fost condamnat joi, 7 februarie, de Înalta Curte la 5 ani şi 6 luni de închisoare în celebrul dosar al retrocedărilor ilegale din Constanţa, informează adevarul.ro. În aceeaşi zi, judecătorii Curţii de Apel Bucureşti - Secţia II penală, au emis mandatul de executare a pedepsei închisorii nr. 288/2017. Deoarece nu a fost găsit de poliţişti la domiciuliu, pe site-ul Poliţiei Române, la capitolul „Persoane Urmărite”, apare anunţul că Dragoş Emil Săvulescu, condamnat la cinci ani şi şase luni de închisoare pentru complicitate la savarşirea infracţiunii de abuz în serviciu în formă continuată, este dat în urmărire.

În schimb, Radu Mazăre, fostul primar al Constanţei, cel care a primit cea mai mare condamnare în dosarul retrocedărilor ( 9ani de închisoare), nu apare pe site-ul Poliţiei la „persoane urmărite”. Pe numele lui Radu Mazăre, există un mandat de arestare preventivă emis în ianuarie 2018 de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fiind dat în urmărire internaţională la data de 11.01.2018.

Răspunzând solicitării reporterilor „Adevărul”, Inspectoratul General al Poliţiei Române (IGPR), prin intermediul subcomisarului de poliţie Olga Menaev, a transmis că „pagina Persoane Urmărite de pe site-ul de internet al Poliţiei Române nu este o bază de date, detaliile persoanelor care apar pe pagină au fost publicate în scopul de a se obţine informaţii în vederea depistării/localizării acestora, iar criteriile în baza cărora sunt selecţionate aceste persoane sunt stabilite prin dispoziţii interne care au caracter confidenţial.”

În plus, susţin reprezentanţii IGPR, fostul primar al Constanţei a fost localizat pe teritoriul statului Madagascar, existând informaţii despre acest lucru, chiar înainte de a fi dat în urmărire.

Articolul integral poate fi citit pe adevarul.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii