Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:41 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Elena Udrea Adevărul despre denunţul „prietenei” Topoliceanu

ro

27 Mar, 2015 13:09 1624 Marime text
Echipa de comunicare a Elenei Udrea a posta un mesaj pe pagina unei reţele de socializare, mesaj în care vorbeşte despre denunţul făcut de Topoliceanu.
 
„Adevărul despre denunţul „prietenei” Topoliceanu. Cum a negat la confruntări acuzaţiile pe care le făcea în denunţul iniţial
 
Ştefan Lungu, prins cu faptul că ar fi luat bani în 2010 (singurul loc în care există interceptări în dosar – niciuna în care se vorbeşte cu sau despre Udrea) împreună cu Gheorghe Nastasia (secretar general MDRT) de la Adrian Gărdean (sursa mitei), este reţinut pe 3 februarie 2015. Pentru că perspectiva puşcăriei nu îi surâde, Lungu face, la rândul său, o dezvăluire despre cum a luat bani împreună cu Ana Maria Topoliceanu de la un prieten al lui Gărdean.
 
Alertată de acuzaţiile lui Lungu, în aceeaşi zi, cu totul „întâmplător” (!!!), Ana Maria Topoliceanu face un denunţ la DNA pe acelaşi subiect.
Acuzată de Lungu că a luat banii, ea susţine că i-a dat, de fapt, Elenei Udrea – parte prin firma lui Tudor Breazu, prietenul ei cel mai bun de 20 de ani, parte cash (290.000 RON – cu totul. Cu alte cuvinte, ea nu a luat nici măcar un leu, totul a mers la Udrea.
 
Derularea declaraţiilor este apoi halucinantă – Lungu şi Breazu susţin că banii nu erau pentru Udrea, Topoliceanu îşi schimbă declaraţiile:
• Ştefan Lungu a afirmat explicit că a vorbit direct doar cu Ana Maria Topoliceanu. La fel cum spunea Gărdean în cazul mitei că a vorbit doar cu Nastasia.
• Tudor Breazu a declarat că niciodată nu a fost vorba că banii erau „mită pentru Udrea”, ci doar că i-a cheltuit cu Ana Maria Topoliceanu în excursii şi cu alte împrejurări.
• Topoliceanu îşi schimbă declaraţiile – după ce constată că banii nu au fost vreodată retraşi din bancă, vine cu varianta că, de fapt, îi dădea ea în cash Elenei Udrea şi şi-i recupera de la Tudor Breazu (sub formă de excursii şi altele). (!!!) Interesant: procurorii nu au întrebat-o de unde avea resurse să îi dea „bani la pungă” lui Udrea ca să-i „recupereze” mai târziu. Practic, pasa mita cu împrumut.
• Mai mult, după ce Tudor Breazu a prezentat filmarea unei convorbiri pe FaceTime cu Topoliceanu, în care aceasta încerca să-l determine să-i susţină denunţul şi să o acuze că banii erau pentru Udrea, procurorii o cred pe ea că încerca să-l determine să spună adevărul!!! Aţi înţeles bine: Topoliceanu nu încerca să influenţeze ancheta sau să constrângă un martor să declare într-un anumit fel, ci voia să se facă lumină. Avea spirit de justiţiar – gândeşte ca doamna Koveşi.
 
Deci, în afară de Topoliceanu, care declară că a luat banii şi i-a dat Elenei Udrea, nici Ştefan Lungu, care a venit cu afacerea, şi nici Tudor Breazu, care a încasat banii de la Lungu pe firma lui, nu declară nimic împotriva Elenei Udrea. Şi nu există nicio probă că Udrea ar fi ştiut ori luat vreun ban.
 
Declaraţia iniţială că masa de ziua Elenei Udrea, din decembrie 2012 (la doi ani de la presupusa afacere), a fost plătită de Tudor Breazu din aceşti bani este contrazisă chiar de Ana Maria Topoliceanu la confruntare, aceasta amintindu-şi că Udrea şi-a plătit singură masa. Dar DNA nu a vrut să aflaţi asta - pentru că sună foarte bine că "Udrea şi-a făcut ziua de naştere din mită".
 
Mai rămâne doar faptul că i-ar fi plătit Elenei Udrea cazarea de 3 zile în Danai (Grecia), lucru aprope comic şi care poate fi probat ca neadevărat, ştiindu-se cine a plătit excursia”, este mesajul semnat de echipa de comunicare a Elenei Udrea.

Sursă foto: facebook.com
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii