Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:15 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPDATE 5 Locația principală - Țara Piticilor Acum, dezbatere publică, pentru Festivalul Iernii, ediția 2016 (galerie foto)

ro

29 Aug, 2016 12:02 5549 Marime text
Reprezentanții municipiului Constanța se întâlnesc, astăzi, la ora 12.00, în sala „Remus Opreanu” a CJC, să discute cu constănțenii despre „manifestărilor artistice şi recreative ce urmează să se desfăşoare cu ocazia sărbătorilor de iarnă - Festivalul Iernii 2016“.
 
Dezbaterea va fi susținută de directorul Direcției Relații Internaționale și Organizare Evenimente, Mihaela Popescu, și de șef serviciu Relații Internaționale, Protocol și Mass-media, Liviu Tramudana.

UPDATE 6, ora 13.11

Ședința s-a încheiat.

Se evita a se avansa vreo sumă care va fi alocată Festivalului Iernii, ediția 2016.

UPDATE 5, ora 12.54

De asemenea, s-a mai acceptat ideea unei simulări grafice din partea fiecărui ofertant interesat să participe la licitația ce va fi organizată de primărie pentru Festivalul Iernii.

Se acceptă ideea ca locația principală să fie Țara Piticilor, legată de zona Satului de Vacanță, iar în zona unde se plimbă copiii cu tricicletelele, să fie amenajat patinoarul.

UPDATE 4, ora 12.43 

La dezbatere mai participă și doi reprezentanți ai CCINA Constanța, Ionuț Leila și Iulian Bulei, Leonida Ramona din partea Coaliția ONG-urilor din Constanța, dar și Ioan Malciu din partea JCI Constanța și Ana Maria Boldea Colcear, de la asociația Creative Life.

Reprezentantul DJST, Marian Țuțuianu, a solicitat optimizarea parcurilor din oraș.

UPDATE 3, ora 12.29

Teatrul de Păpuși Constanța își dorește să revină în Orășelul Copiilor.

Daniela Hanțiu propune introducerea obligativității de a colabora și face coproducții cu instituții de cultură acreditate și recunoscute.

Viceprimarul Constanței, Dumitru Babu, a ajuns la dezbatere. Acesta a anunțat că patinoarul nu trebuie să lipsească din Orășelul Copiilor și că pledează pentru intrare gratuită. Aici, un tânăr propune gratuitatea la patinoar să fie doar pentru copii până la o anumită vârstă.

Primăria anunță că nu plătește pentru patinoar și nici nu va fi cuprins sau va exista în proiecte.

Stoica Florian, din partea ISJ Constanța, a propus să promoveze evenimentul în școli și licee, iar elevii să vina conform unui program prestabilit, la patinoar, pe categorii de vârstă. 

Viceprimarul spune că se poate oferi gratuitate parțial. Mai mulți participanți sunt împotriva gratuității la patinoar. Tot el mai afirmă că fiecare copil să vină la patinoar când vrea, nu încolonați cu școala.

UPDATE 2, ora 12.22

Directorul Teatrului de Păpuși din Constanța, Lică Gherghilescu, speră să participe la eveniment, cu ai săi colegi de la teatru, dar și cu asigurarea condițiilor optime. 

UPDATE 1, ora 12.09

La dezbatere patricipă și Marian Țuțuianu de la DJST Constanța, Ciprian Fraico de la SC Procivitas Print SRL,  Elena Vasile și Daniel Hantiu, din partea Universității Ovidius, Facultatea de Arte. 

Mihaela Popescu a trecut în revistă propunerile avansate de Primăria Constanța, urmând ca participanții la dezbatere să își exprime un punct de vedere sau să vina cu propuneri. Din păcate, constănțenii nu s-au înghesuit la dezbatere, iar pe lista potențialilor grăitori, nimeni nu s-a înscris, foaia fiind goală. Ulterior vor fi depuse proiecte de către cei ce vor să se implice. 

Un participant de la Claboo a propus să se atașeze caietului de sarcini și o proiecție 3D, astfel încât să se știe cum va arăta locația. 

Referitor la locația Festivalului Iernii, s-a avansat, de la Poarta 1 la zona parcării. De asemenea, Pavilionul Expozițional este foarte departe pentru mulți constănțeni, iar in parcul primăriei nu se poate, deoarece există lucrări. O altă propunere vizează Parcul Tăbăcăriei, zona Piticilor, ce pare să fie locația acceptată de mai mulți dintre participanți.

Simularea 3D pare să prindă adepți, pe motiv că ar impune implicarea profesioniștilor.                       
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • incepe scoala pe 12 septembrie 29 Aug, 2016 12:15 cineva a spus candva ca nu mai avem manageri care sa gestioneze problemele Constantei.. Intr adevar mai sunt cateva zile si incepe scoala si nu intereseaza pe nimeni: strazi aglomerate in fiecare dimeneata, ghiozdane de 15 kg pentru un copil de 10 ani, lipsa asigurarii unei mese calde la scoala in conditiile in care programul este 12.00 la 18.00, treceri de pietoni nesemnalizate corespunzator cu toate ca sunt cereri inaintate de circa 3 ani, lipsa spatii parcare, aglomeratie, meditatii, lipsa sustinere efectuare sport in masa... si multe altele. ce sedinta organizam ca in rest am rezolvat totul... Cei mai buni conducatori iubiti ii avem! :