Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:51 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Actorul Alexandru Mereuţă, la ceas aniversar

ro

12 Jun, 2015 19:12 2165 Marime text
 
Actorul Alexandru Mereuţă a realizat în cei 61 de ani de viaţă artistică, o impresionantă galerie de personaje, cu precădere bătrâni plini de pitoresc şi sensibilitate, sfătoşi şi înţelepţi, blajini, sentimentali şi calzi. Aşa este rolul Procopie Colauzo din vestita piesă grecească „Papa se lustruieşte” (în regia lui Sică Alexandrescu) sau Ianke, fabulosul, scăpărătorul Ianke din „Tache,Ianke şi Cadâr” sau blajinul învăţător Grigore din „Muşcata din fereastră”. Neuitate rămân şi rolurile din „Romanţioşii”, „O noapte furtunoasă” , „Gaiţele” şi „Visul unei nopţi de iarnă”.
 
Sunt roluri dintre cele mai râvnite, pentru că sunt bine construite de autorii lor. De la actor la actor, imaginea lor diferă însă. Publicul e încântat să ia contact cu aceste mereu alte feţe ale aceluiaşi personaj, pentru că fiecare îi deschide noi căi de meditaţie. Iar elogiul pe care îl aduc actorului Alexandru Mereuţă este acela că, „copiii” lui n-au semănat cu nici unul dintre cei care i-au precedat, deşi sunt personaje întâlnite extrem de des în câmpul teatral, ori jucate simultan de mai mulţi actori în acelaşi teatru.
 
Pe scena Teatrului de Stat Constanţa joacă în spectacolele „Scaiul”, „Omul,bestia şi virtutea”, „Escrocii”, „Trei surori”, roluri care îi aduc bucurii şi aplauzele publicului.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii