Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:53 16 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acţiunea „Blocada” la frontierele României. O atenţie deosebită este acordată magistralelor CFR

ro

15 Jul, 2016 14:21 807 Marime text
În lunile iulie-august, Poliţia Română organizează acţiunea “Blocada” la frontierele României. Polițiștii acționează pe sectoarele de drum cu trafic intens, pe şoselele dinspre şi către punctele de trecere a frontierei, dar și în gări, autogări și în aeroporturi.

Ca urmare a intensificării tranzitului către zonele turistice şi localităţile de domiciliu ale cetăţenilor români care lucrează în străinătate şi a creşterii, implicit, a valorilor de trafic, în vederea diminuării riscului rutier şi fluidizării circulaţiei pe principalele drumuri naţionale care fac legătura cu statele vecine, în urma planului aprobat de ministrul afacerilor interne Petre Tobă, șeful Poliţiei Române, chestor de poliție Bogdan Despescu a dispus ca, în perioada iulie – august 2016, la nivel național,să se desfăşoare acţiunea “Blocada”, la toate frontierele României. 

Astfel, poliţiştii acţionează în „oglindă” cu poliţiştii maghiari, în cadrul „Blocadei Vest”, cu cei bulgari, în cadrul „Blocadei Sud” și cu polițiștii moldoveni, în cadrul  „Blocadei Est”.

Poliţiştii acţionează prioritar pentru combaterea principalelor cauze generatoare ale accidentelor de circulaţie, respectiv: nerespectarea regimului legal de viteză, a regulilor privind efectuarea depăşirilor şi a celor privind acordarea priorităţii de trecere a vehiculelor şi pietonilor, precum şi pentru identificarea şi sancţionarea conducătorilor de autovehicule aflaţi sub influenţa băuturilor alcoolice. 

Totodată, în colaborare cu specialişti în domeniu, se urmăreşte respectarea normelor privind starea tehnică a vehiculelor rutiere, a timpilor de conducere şi odihnă, precum şi legalitatea transporturilor rutiere de mărfuri şi persoane.

În perioada menţionată, în medie, zilnic, acţionează 1.250 de poliţişti de la rutieră, cu 220 de echipamente de supraveghere video şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor. În derularea activităţilor, poliţişti de la ordine publică acordă sprijin colegilor de la rutieră.

O atenţie deosebită este acordată magistralelor CFR care fac legătura cu intrările-ieşirile din ţară, precum şi aeroporturilor internaţionale. În acest sens, 320 de poliţişti de la transporturi acţionează punctual în trenurile de călători, în gări şi în aeroporturi, pentru siguranţa călătorilor.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii