Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:34 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiune pentru prevenirea braconajului piscicol în Delta Dunării. Tone de pește au fost confiscate de la suspecți de braconaj

ro

03 Nov, 2018 12:35 1663 Marime text
Poliţiştii Serviciului de Poliţie ,,Delta Dunării” și ai Direcției de Poliție Transporturi au indisponibilizat aproape 500 de kg. de pește, un autoturism, 3 ambarcaţiuni și 91 de unelte de pescuit, în urma unei acțiuni pentru prevenirea braconajului piscicol în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării.
 
Potrivit Poliției Române, în perioada 27 – 31 octombrie a.c., poliţiştii Serviciului de Poliţie ,,Delta Dunării” şi ai Direcției de Poliție Transporturi au acţionat pe teritoriul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, pentru prevenirea braconajului piscicol.
 
În urma acțiunilor, au fost constatate 6 infracţiuni prevăzute de O.U.G. nr. 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura, fiind conduse la sediul poliţiei, pentru cercetări, 8 persoane.
 
De asemenea au fost indisponibilizate 477 de kg. de pește, un autoturism, 3 ambarcaţiuni, 91 de unelte de pescuit (setci tip monofilament şi avă), în valoare totală de aproximativ 50.000 de lei.
                                 
Exemple:
 
Polițiștii au depistat 3 bărbați, pe malul lacului Sinoe, la scurt timp după ce ar fi pescuit 215 kg. de pește de diferite specii, cu ajutorul a 53 de setci tip monofilament. Aceştia ar fi folosit la activitatea de braconaj o ambarcaţiune și o autoutilitară, în interiorul căreia au fost identificate uneltele de pescuit, interzise pentru a captura pește. 

Cantitatea de pește și uneltele de pescuit, ambarcaţiunea, autovehiculul și celelalte bunuri folosite la săvârșirea infracțiunii au fost ridicate în vederea confiscării/indisponibilizării, valoarea aproximativă a acestora fiind de aproximativ 38.600 de lei.

În cauză a fost întocmit un dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii prevăzute de art. 64, lit. k) din O.U.G. nr. 23/2008 privind pescuitul și acvacultura.
 
De asemenea, polițiștii au depistat 3 persoane, pe Brațul Sfântu Gheorghe, în timp ce transportau cu o ambarcațiune cu motor, 45 de kg. de pește procesat, dintre care 12,2 kg. sturion, din specia morun, 18 kg. pisică de mare și 0,8 kg. de icre, dintre care 0,4 kg. caviar.
În cauză a fost întocmit dosar penal, iar ambarcațiunea, peștele și icrele au fost confiscate.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii