Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:53 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acţiune în forţă a poliţiştilor rutieri din Constanţa

ro

27 Nov, 2012 19:29 1331 Marime text

În perioada 26-28 noiembrie., poliţiştii rutieri intensifică activităţile pentru prevenirea accidentelor rutiere grave. Astfel, Serviciul Rutier şi Serviciul de Ordine Publică din cadrul IPJ Constanţa derulează o acţiune în întreg judeţul pentru reducerea riscului rutier, având în vedere principalele cauze generatoare ale accidentelor rutiere de la nivelul judeţului.

Dispunerea poliţiştilor în teren şi acţiunile întreprinse pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente de circulaţie grave se face ţinând cont de intervalele orare şi zonele cu risc crescut identificate în urma analizelor efectuate de către Serviciul Rutier Constanţa, acţionându-se cu precădere pentru combaterea şi prevenirea accidentelor de circulaţie care au drept cauze viteza neregulamentară, neacordarea de prioritate pietonilor sau autoturismelor şi traversarea prin loc nepermis a pietonilor.

Astfel, în prima zi, poliţiştii au aplicat 494 sancţiuni, în valoare de 94.325 lei. Cele mai multe sancţiuni au fost aplicate pietonilor care au traversat strada prin loc nepermis - 198, conducătorilor auto care nu au respectat regimul legal de viteză - 140 şi nu au purtat centura de siguranţă - 60. De asemenea, opt conducători auto au fost sancţionaţi pentru că nu au acordat prioritate pietonilor, 7 pentru că nu au acordat prioritate altor autovehicule, 10 pentru că au fost depistaţi conducând autovehicule cu defecţiuni tehnice, doi pentru lipsa inspecţiei tehnice periodice, unul pentru lipsa asigurării obligatorii, 68 de conducători auto fiind sancţionaţi pentru alte abateri.

Totodată, poliţiştii au reţinut 17 permise de conducere, dintre care opt pentru neacordare prioritate pietonilor, şapte pentru neacordare prioritate autovehicule şi doi pentru depăşirea vitezei regulamentare, cinci certificate de înmatriculare fiind retrase.

În cadrul acţiuni poliţiştii rutieri au constatat şi trei infracţiuni la regimul rutier. Daniel Gigi B. (49 ani), din Constanţa, a produs un accident de circulaţie soldat cu pagube materiale.

Acesta a condus o autoutilitară pe bulevardul 1 Mai Vechi, din municipiul Constanţa, în timp ce se afla sub influenţa băuturilor alcoolice (1.06 mg/l alcool pur în aerul expirat) şi având dreptul de conducere suspendat pentru perioada în curs. Bărbatul a fost reţinut pe baza de Ordonanţă pe o perioadă de 24 de ore, fiind depus în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul IPJ Constanţa, urmând a fi prezentat Parchetului Judecătoriei Constanţa cu propunere corespunzătoare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii