Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:26 25 06 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acţiune de donare de sânge la Medgidia! Ce condiţii trebuie să îndeplineşti pentru a putea dona

ro

07 Mar, 2018 07:24 769 Marime text
Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanţa, Primăria Municipiului Medgidia şi Spitalul Municipal Medgidia organizează sâmbătă 17.03.2018, între orele 08.30- 13.30, o acţiune de donare de sânge.
         
Sunt aşteptate toate persoanele sănătoase din localitatea Medgidia şi localităţile învecinate care doresc sa ii ajute pe pacienţii care au nevoie de tratament transfuzional.
             
Pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsă între 18-65 ani (pentru prima donare 18-60 de ani în funcţie de evaluarea medicală) cu greutatea peste 50 kg ( in functie de inaltime , constitutie), care nu au suferit de hepatita virala, tuberculoza, sifilis, malarie, infectie HiV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inima, etc.    
             
Persoanele peste 50 de ani sunt rugate sa aduca de la medicul de familie o adeverinta din care sa reiasa ca nu sunt in evidenta  cu boli de inima, neurologice, alte boli cronice care ar contraindica donarea de sange.
             
Cu 3 zile înainte de donare este interzis consumul de bauturi alcoolice!
             
În ziua donării se recomandă un mic dejun uşor (sandwich-uri, fructe, lactate) şi minim 500 ml lichide.
                
Persoanele care efectueaza o donare completa (450 ml sange) beneficiază la cerere de:
- 7 tichete de masa pentru produse alimentare;
- o zi libera, in ziua donarii, in cazul donatorilor salariati, elevi, studenti si militari.
- decontarea cheltuielilor de transport in comun in ziua donarii intre localitatea de domiciliu/ resedinta inscrisa in actul de identitate si localitatea unde se efectueaza donarea de sange;  
 
 Vă aşteptam sâmbătă 17.03.2018, la Spitalul Municipal Medgidia cu un act de identitate valabil, între orele 08.30-13.30.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii