Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
09:53 08 07 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acţiune de donare de sânge la Hârşova! Când va avea loc

ro

13 Jun, 2019 07:51 781 Marime text
Centrul  Regional de Transfuzii  Sanguine Constanţa, Primaria Orasului Harsova, Spitalul Orasenesc Harsova si Protoieria Carsium, organizeaza sambata 15.06.2019 intre orele 08.30- 13.30 o actiune de donare de sânge.
        
Sunt asteptate toate persoanele sanatoase din localitatea Harsova  si localitatile învecinate care doresc să îi ajute pe pacienţii care au nevoie de tratament transfuzional.
       
Pot dona sânge persoane cu vârsta cuprinsă între 18-65 ani (pentru prima donare 18-60 de ani in functie de evaluarea medicala) cu greutatea  peste 50 kg ( in functie de inaltime, constitutie), care nu au suferit de hepatita virală, tuberculoza, sifilis, malarie, infectie HiV, epilepsie, diabet zaharat insulino-dependent, boli de inima, etc.    
        
Persoanele peste 50 de ani sunt rugate sa aduca de la medicul de familie o adeverinta din care sa reiasa ca nu sunt in evidenta  cu boli de inima, neurologice, alte boli cronice care ar contraindica donarea de sange.

Cu 3 zile  inainte de donare este interzis consumul de bauturi alcoolice!
        
In  ziua donarii se recomanda un mic dejun usor (sandwich-uri, fructe, lactate) si minim 500 ml lichide.
         
Persoanele care efectueaza o donare completa (450 ml sange) beneficiaza la cerere de:
- 7 tichete de masa pentru produse alimentare;
- o zi libera, in ziua donarii, in cazul donatorilor salariati, elevi, studenti si militari.
- decontarea cheltuielilor de transport in comun in ziua donarii intre localitatea de domiciliu/ resedinta inscrisa in actul de identitate si localitatea unde se efectueaza donarea de sange;            

Donatorii sunt aşteptaţi sâmbătă 15.06.2019, la Spitalul Orăşenesc Hârşova, cu un act de identitate valabil, între orele 08.30-13.30.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii