Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:45 20 04 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiune de control pentru siguranța transporturilor aeriene, navale și feroviare. Ce nereguli au constatat polițiștii de la Transporturi în ultima săptămână

ro

28 Oct, 2018 11:06 337 Marime text
În urma acțiunilor derulate de Poliția Română, în ultimele 7 zile, pentru siguranța transporturilor aeriene, navale și feroviare, au fost întocmite 86 de dosare penale. 60 de persoane au fost depistate în flagrant delict. De asemenea, polițiștii au aplicat peste 80 de sancțiuni contravenționale, de peste 30.000 de lei.
 
În perioada 19 – 26 octombrie a.c., sub coordonarea Direcţiei de Poliţie Transporturi – I.G.P.R., polițiștii de la transporturi au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și pentru siguranța transporturilor aeriene, navale și feroviare.
 
Astfel, polițiștii au efectuat controale în 396 de stații de cale ferată şi au patrulat în 402  trenuri de călători. De asemenea, au desfășurat 12 acțiuni pentru siguranța transporturilor, combaterea pescuitului și comerțului ilegal, a contrabandei, precum și a migrației ilegale.
                                                                                              
Pe parcursul acțiunilor, au fost depistate 14 persoane urmărite la nivel național sau internațional, care au fost predate unităților competente, 12 minori lipsiți de supraveghere, care au fost predați  familiilor sau au fost internați în centre de plasament și 6 persoane cu afecțiuni psihice, care au fost internate în unitățile spitalicești competente.
 
 De asemenea, polițiștii au depistat două persoane bănuite de deținere și consum de droguri, față de care s-au luat măsurile legale, acestea fiind predate structurilor competente.
 
În total, au fost întocmite 86 de dosare penale, în principal pentru săvârșirea infracțiunilor de contrabandă, evaziune fiscală, furt, distrugere, falsuri și uzuri de fals, pescuit ilegal și pentru infracțiuni la regimul circulației.
 
De asemenea, 60 de persoane au fost depistate în flagrant delict, iar 7 persoane au fost reținute pentru 24 de ore, față de 2 dispunându-se măsura arestării preventive pentru 30 de zile, iar față de 3 s-a dispus măsura controlului judiciar pentru 60 de zile.
 
Pentru neregulile depistate, polițiștii au aplicat 81 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 30.000 de lei.
  
Exemplu:
 
La data de 26 octombrie a.c., poliţiştii Serviciului de Poliţie Transporturi Maritime, împreună cu lucrători din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud, au verificat, în Portul Constanţa Sud Agigea, un container sosit din China, având ca destinatar o societate comercială din județul Ilfov.
 
În urma controlului, poliţiştii au descoperit 68.300 de ghirlande electrice, susceptibile a fi contrafăcute.
 
Bunurile, în valoare de 1.590.000 de lei, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.
 
În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulație de mărfuri contrafăcute.
 
Cercetările sunt continuate, pentru stabilirea întregii activități infracționale.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii