Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:24 19 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Acțiune de amploare! Poliţiştii acționează astăzi cu radare şi câini pe drumurile naționale

ro

12 Mar, 2016 09:05 887 Marime text
 
Radarele laser sunt folosite, în această dimineaţă, pentru depistarea şoferilor care încalcă regulile de circulaţie. Peste 500 de poliţişti de la Serviciile Rutieră, Ordine Publică, Investigaţii Criminale şi Criminalitate Organizată sunt în trafic şi acţionează pe majoritatea drumurilor naţionale şi cele din interiorul localităţilor.
 
La acţiunea organizată de Poliţa Română în special pentru prevenirea accidentelor de circulaţie participă şi câini dresaţi la Centrul Chinologic de la Sibiu specializaţi în depistarea drogurilor şi a persoanelor ascunse în maşini. Vor fi mai mult de 100 de filtre rutiere dispuse în toată ţara.
 
Radarele laser pe care le vor folosi poliţiştii în acest weekend sunt cele mai noi achiziţii ale Poliţiei Române. Echipamentele sunt portabile, cântăresc doar 1,5 kilograme şi au o autonomie de 15 ore, iar poliţiştii pot detecta viteza vehiculelor fără să mai fie dependenţi de maşinile Poliţiei Rutiere. Noile aparate pot fi instalate inclusiv pe poduri sau pasarele pietonale, sunt mai greu de observat de şoferi şi pot detecta viteza maşinilor de la o distanţă de 1,2 kilometri.
 
Dispozitivele au şi o cameră cu rezoluţie High-Definition care va putea realiza fişiere foto şi video de înaltă calitatate, astfel că materialul probator în cazul unei contestaţii va include atât numărul de înmatriculare, marca maşinii cât şi trăsăturile faciale ale şoferului contravenient. De asemenea, aparatele au şi senzor GPS care va integra şi detaliile despre locul producerii contravenţiei. 

Ti-a placut articolul?

Comentarii