Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
20:01 24 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Accident naval. M/V Esperanza s-a lovit de feribotul Ezine. Cargoul venea spre România. Aproape de un dezastru

ro

04 Apr, 2016 05:46 1673 Marime text
Feribotul local "Ezine", s-a ciocnit cu M/V Esperanza, o navă de mărfuri generale, lungă de 88 de metri, înregistrată în Insulele Cook, care era pe drum dinspre Liban către România, scrie seanews.com.trîn ediția electronică de aseară.
 
Ambele nave au înregistrat avarii dar nimeni nu a fost rănit.
Accidentul a avut loc, în apropiere de Çanakkale, lângă un debarcader pentru feriboturi.
 
Câteva autobuze de pe feribot au fost avariate în timpul accidentului. Pasagerii au declarat că au intrat în panică abia după ce li s-au pus vestele de salvare și au văzut ca nava lor plutea în derivă, și s-au liniștiti când s-au văzut pe malul canalului Çanakkale.
Yeliz Sezer, unul dintre pasagerii feribotului declara că "Accidentul a avut loc la zece minute de la plecarea feribotului și că au fost foarte aproape de un dezastru major".
Mehmet Arslan, un pescar, care a fost martor la accident a spus că a auzit strigate de ajutor și ca nava plutea în derivă.
După ce vehiculele și pasagerii au fost debarcați autoritățile portuare au declanșat ancheta specifică pentru a se stabili cauzele care au condus la producerea accidentului.
Nava Esperanza are tancurile de balast deteriorate și în acest moment este asistat, la ancoră, de remorcherul Söndüren 4 și nava rapidă de salvare KEGK 9.
Sursa text:seanews.com.tr
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii