Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:12 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A murit celebrul comentator sportiv Gheorghe Şoană

ro

19 Sep, 2018 12:18 2037 Marime text

Fost general de armată, ”Genu”, aşa cum îl strigau apropiaţii, a trecut în nefiinţă luni seară, la Bucureşti, fiind răpus de problemele de sănătate cu care s-a confruntat în ultima perioadă. Şoană a intrat în presa sportivă la scurt timp după ce a trecut în rezervă, iar în anul 1995 a început colaborarea cu Radio Iaşi.

În cei peste 20 de ani de carieră radiofonică, Gheorghe Şoană a comentat sute de partide de fotbal, rugby, handbal şi din alte discipline sportive şi a relatat de la foarte multe competiţii naţionale sau internaţionale de gimnastică, scrimă, popice, karate tradiţional, minifotbal, volei, box.

A iubit fenomenul sportiv şi şi-a dedicat ultimii ani din viaţă sportului, dovadă stand relatările de pe stadioane sau din sălile de concurs realizate până în ultimele luni de viaţă, în ciuda problemelor de sănătate.

În urmă cu mai mulţi ani, Gheorghe Şoană s-a stabilit în Capitală alături de familie, dar a continuat să facă ceea ce a îndrăgit atât de mult, comentatând pentru mai multe posturi de radio, între care Radio Iaşi şi Sport Total FM.

În cei peste 20 de ani de activitate, Gheorghe Şoană a scris şi două cărţi sportive, ”Dan Irimiciuc – Muşchetarul de bronz” şi ”55 de ani de rugby la Iaşi”.

A fost un om pasionat de sport, extrem de dedicat, o adevărată enciclopedie, iar dispariţia sa va lăsa un gol imens în sportul ieşean.

Colegii, sportivii şi radioascultătorii vă vor păstra mereu în suflet, ”Domnule General”!

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Sursă foto: prosport
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii