Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:25 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A fost finalizată o lucrare de protecţie a păsărilor migratoare

ro

14 Apr, 2016 14:53 1733 Marime text
 
Enel Distribuţie Dobrogea a realizat, în perioada noiembrie 2015 – martie 2016, o lucrare menită să protejeze păsările migratoare, prevenind astfel și întreruperile în alimentarea cu energie electrică. Proiectul de investiții valorează aproximativ 1,24 milioane lei și a presupus montarea de dispozitive speciale pentru protejarea păsărilor și înlocuirea izolațiilor pe linia aeriană de înaltă tensiune Călărași - Dragalina.
 
Linia aeriană Călărași – Dragalina asigură alimentarea cu energie electrică a platformei industriale din municipiul Călărași. Migrația păsărilor călătoare, în special a berzelor, ce tranzitează acestă zonă, a cauzat numeroase evenimente pe acestă linie, afectȃnd activitatea agenților economici. Numai pe parcursul anului 2014 au avut loc 80 de astfel de cazuri.
 
Astfel, începând cu toamna anului trecut, după migrația păsărilor, au început lucrările de montare a unor sisteme de protecție pentru păsări pe toată linia de înaltă tensiune Călărași – Dragalina, precum și înlocuirea întregii izolații a liniei.  
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii