Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:58 22 05 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

98 de oameni, dați afară din Departamentul Monitorizare al BBC

ro

06 Jul, 2016 01:06 792 Marime text
Cel puțin 98 de posturi din cadrul departamentului BBC Monitorizare vor fi desființate pe fondul reducerii finanțării cu aproape 4 milioane de lire sterline, scrie BBC News în ediția electronică.
 
BBC World Service anunță că biroul din Afganistan va fi închis și vor fi deschise puncte de lucru în Istanbul și Ierusalim. Echipa de la BBC Monitoring va fi relocată din sediul din Caversham Park din Reading, în care se află încă din 1943, în birouri din Londra.
 
Acest departament, care are 320 de angajați, analizează mass-media locală din 150 de țări în 100 de limbi, însă activitatea va fi redusă în continuare. BBC a anunțat că va discuta cu sindicatele pe marginea acestei măsuri, desființarea posturilor respective reprezentând o reducere cu aproape o treime a personalului departamentului de monitorizare.
 
BBC Monitorizare a început să funcționeze în 1939 având rolul de a sprijini guvernul britanic în accesarea mass-mediei externe și a propagandei în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Serviciul a fost independent de BBC, având finanțare din partea Ministerului Apărării, Ministerului de Externe și a BBC World Service. A ținut evidența celor mai importante evenimente de pe glob, printre care perioada războiului rece, războiul din fosta Iugoslavie sau mai recent primăvara arabă.
 
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii