Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:01 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

60 de parlamentari din blocul conservator al Angelei Merkel se opun direcției cancelarului asupra Greciei

ro

19 Aug, 2015 07:33 1323 Marime text
 
Un total de 60 de parlamentari din cei 311 membri ai blocului conservator al cancelarului Angela Merkel au votat împotrivă sau s-au abținut ieri în cursul unui vot de testare asupra unui al treilea plan de salvare pentru Grecia înaintea unui vot în parlament, au declarat participanți pentru agenția Reuters, potrivit Agerpres.

Reprezentând cu toate acestea un sprijin important pentru Merkel, votul de testare arată că ar putea fi mai puțini rebeli în timpul votului de miercuri al blocului ei asupra pachetului de 86 de miliarde de euro (95 miliarde dolari). Ziarul Bild a relatat că până la 120 din deputații ei ar vota împotrivă sau se vor abține.

Votul de testare - fără caracter obligatoriu - a arătat marți 56 de voturi "nu" și 4 abțineri. Aceasta înseamnă mai puțini decât 65 de parlamentari din tabăra ei conservatoare care au rupt rândurile luna trecută și au refuzat să sprijine negocierile asupra planului de salvare, notează Reuters.

Germania este cel mai mare creditor al Greciei. Aprobarea parlamentului, cerută de lege, este vitală pentru că, cu parlamentari sceptici exprimând rezerve publice față de eforturile de salvare a Greciei, trimite un semnal important în Europa.

Merkel și ministrul de finanțe Wolfgang Schaeuble, în ciuda unor îndoieli anterioare, și-au îndemnat colegii din parlament creștin democrați (Uniunea Creștin-Democrată - CDU) și din Uniunea Creștin-Socială (CSU) să voteze "da" asupra măsurii.



Sursa: Agerpres
Sursa foto: radioiasi.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii