Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:30 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

400 litri motorină fără documente legale, confiscaţi de poliţiştii de frontieră

ro

19 Dec, 2016 10:46 1716 Marime text
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat doi cetăţeni români care transportau, cu un autoturism, 400 litri produs petrolier, fără a deţine documente justificative.
 
În data de 17.12.2016, în jurul orei 08.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Băneasa – Garda de Coastă, în cadrul unei acţiuni specifice pe linia combaterii infracţiunilor cu produse accizabile, desfăşurate în zona de competenţă, au oprit pentru control, în localitatea de frontieră Ion Corvin, un autoturism marca Ford Mondeo, condus de cetăţeanul român C.S., în vârstă de 35 de ani, însoţit de L.C., de 29 de ani, ambii domiciliaţi pe raza judeţului Constanţa.

  La verificarea mijlocului de transport, poliţiştii de frontieră au descoperit în portbagajul autoturismului două butoaie din tablă, în care se aflau 400 litri produs petrolier cu miros specific de motorină, pentru care persoanele în cauză nu au putut prezenta documente legale.
 
Bărbaţii au declarat că au achiziţionat produsul petrolier, de la un cetăţean, ale cărui date de identitate nu le cunosc, pentru uz personal.
Existând suspiciuni în privinţa provenienţei mărfii, poliţiştii de frontieră au ridicat cei 400 de litri de produs petrolier,  în valoare de aproximativ 1.100 lei, în vederea confiscării, iar în cauză au întocmit lucrare penală pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 228 şi art. 229 Cod Penal.

Sursa foto: punctul.ro
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii