Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:01 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Exerciţiu de amploare 2.500 de militari mobilizați la exerciţiul Sea Breeze 2015, între care și români

ro

31 Aug, 2015 11:30 1907 Marime text
 
Alianța Nord-Atlantică se pregătește de noi exerciții în Marea Neagră, la scurt timp după încheierea celor mai importante manevre de parașutiști NATO în România, la care vor participa militari americani, italieni și spanioli, relatează Sputniknews. Aproximativ 2.500 de militari au fost mobilizați pentru aceste exerciții - 1.000 americani, 500 de soldați din alte țări ale Alianței și ale partenerilor săi (Bulgaria, Germania, Grecia, Italia, România, Republica Moldova, Marea Britanie, Suedia, Turcia) plus 1.000 de militari ucraineni.

În total, peste 150 de echipamente vor fi angrenate în aceste aplicații - nave, submarine, elicoptere, avioane și vehicule. Manevrele vor fi dedicate misiunilor de interceptare, luptei împotriva submarinelor și a vaselor mici, precum și operațiunilor de căutare și de salvare pe mare. Distrugătorul USS Donald Cook și un avion de tipul Lockheed P-3C Orion, capabile să transporte arme nucleare, vor participa la exercițiile NATO - Sea Breeze 2015 - care încep astăzi în Marea Neagră.

USS Donald Cook este dotat cu rachete Aegis, capabile să intercepteze orice tip de rachetă balistică, precum și rachete Tomahawk, care sunt uneori echipate cu focoase nucleare. Avioanele de patrulare maritimă Lockheed P-3C Orion sunt destinate pentru activități de recunoaștere și pot transporta, de asemenea, bombe nucleare.

Exercițiile Sea Breeze 2015, care încep astăzi sunt prevăzute să dureze până în data de 12 septembrie, într-o zonă de 400 de kilometri lungime, în largul Ucrainei.


sursa foto: wikimedia.org
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii