Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
00:23 19 06 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

120 de militari români participă la „Platinum Eagle 16.1”, alături de alte câteva sute din șase țări (video)

ro

08 May, 2016 13:32 1799 Marime text
În perioada 9-16 mai se desfășoară, la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă „Smârdan”, județul Galați, modulul de pregătire „Platinum Eagle 16.1” din cadrul exercițiului Black Sea Rotational Force 16 (BSRF).
 
La acest modul de pregătire participă 350 de militari din Bulgaria, Marea Britanie, Republica Moldova, România, Serbia şi Statele Unite ale Americii, Armata României fiind reprezentată de 120 de militari din Forțele Terestre aparținând Batalionului 300 Infanterie „Sfântul Andrei” din Galați.
 
Obiectivul principal al exerciţiului este antrenarea în comun a subunităților participante, într-o concepţie unitară, pentru menţinerea capacităţii operaţionale şi creşterea interoperabilităţii.
 
BSRF-16 este un exerciţiu anual, condus de Comandamentul Forţelor Infanteriei Marine ale SUA care sunt dislocate în Europa şi Africa, ce se desfăşoară în zona Mării Negre, în Balcani şi în regiunea Caucazului. Acesta are drept scop creşterea nivelului de interoperabilitate, prin antrenarea în comun a militarilor în vederea participării la operaţii de menţinere a păcii şi de contra-insurgenţă.
 
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii