Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
03:27 24 01 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie ZIUA de Constanța Sunteţi de acord cu noile variante de repartizare a copiilor în clasele pregătitoare?

ro

17 Feb, 2020 00:00 2449 Marime text

La finele săptămânii trecute, în cadrul unei şedinţe a Comisiei de Dialog Social, desfăşurată la Ministerul Educaţiei Naţionale, la care au participat sindicatele, reprezentanţii elevilor şi ai părinţilor, s-a concluzionat că, pentru anul şcolar 2020-2021, cea mai nimerită procedură de repartizare a copiilor în clasele pregătitoare este în ordine alfabetică sau prin tragerea la sorţi a numelor învăţătoarelor, în şedinţă publică, decizie care va fi stabilită de fiecare inspectorat şcolar judeţean, nu de şcoli, aşa cum prevedea iniţial metodologia de înscriere în clasa pregătitoare 2020.
 
Varianta modificată a articolului 51, alin. (4), din proiectul Metodologiei de înscriere în clasa pregătitoare, conform edupedu.ro, este: „(4) Constituirea formaţiunilor de elevi în clasa pregătitoare se face după finalizarea procesului de înscriere, conform Calendarului, în baza unei proceduri elaborate la nivelul Inspectoratului Școlar Judeţean şi aprobate de Consiliul de administraţie, cu respectarea criteriilor de transparenţă, echitate, nondiscriminare şi incluziune”.
 
Pentru aceia care se întreabă de unde au apărut aceste două variante, în condiţiile în care Ministerul Educaţiei vorbeşte doar de criterii „de transparenţă, echitate, nondiscriminare şi incluziune”, trebuie reamintit că, acum doi ani, conform edupedu.ro, Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării a impus aceste două soluţii ca modalităţi „în deplină concordanţă cu prevederile O.G. nr. 137/2000 privind prevenirea şi sancţionarea tuturor formelor de discriminare” de constituire a claselor de elevi. De patru ani, această modalitate a fost introdusă cu succes în Timişoara.
 
Dezbaterea publică cu privire la Metodologia şi calendarul de înscriere în clasa pregătitoare 2020-2012, declanşată pe 4 februarie, s-a încheiat vineri, 14 februarie. Înscrierile în clasa pregătitoare încep anul acesta la 4 martie, potrivit proiectului pus în dezbatere publică.
 
În acest context, ZIUA de Constanța lansează sondajul de opinie cu întrebarea:
 


 

De asemenea, aşteptăm şi comentariile dvs. pe tema sondajului propus.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii