Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:57 18 09 2021 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie ZIUA DE Constanța Credeți că este o măsură bună ca pacienții confirmați cu SARS-CoV-2 să fie externați la cerere, chiar și pe propria răspundere?

ro

20 Jul, 2020 00:00 1372 Marime text
  • Grupul de Comunicare Strategică transmitea ieri că „până în prezent, 935 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere“
Săptămâna ce tocmai s-a încheiat a pus un nou punct negru pe harta Constanței, în registrul deceselor Covid-19 declarate în România. Este vorba despre un bătrân în vârstă de 97 de ani, din Constanța, externat la cerere, informează autoritățile. Bărbatul suferea de comorbidități și a decedat la domiciliu, după ce a plecat de bună voie din Spitalul Medgidia.
Totodată, în data de 14 iulie, Prefectura Constanța transmitea că „Până în acest moment, 17 persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2 au fost externate la cerere din unitățile medicale din județul Constanța. Dintre acestea, 3 persoane au fost externate în ultimele 24 de ore“.
O zi mai târziu, o altă persoane, de asemenea confirmată pozitiv cu virusului, s-a externat la cerere, în județ.
Pe 18 iulie, numărul persoanelor confirmate pozitiv cu SARS-CoV-2 externate la cerere în județul Constanța era 19.
La nivelul întregii țări, Grupul de Comunicare Strategică transmitea ieri că „până în prezent, 935 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere“.
În paralel, autoritățile transmit mesaje disperate și fac apel ca cetățenii să poarte măști și să își ia toate măsurile de protecție împotriva noului coronavirus.
Societățile sunt verificate în fiecare noapte de polițiști, jandarmi și alți oameni ai legii.
Județele păstrează încă amintirea carantinării, iar românii trăiesc și acum cu amenințarea că, oricând, ne putem întoarce la starea de urgență.
Astfel, autoritățile par să se contrazică, dat fiind că, pe de o parte, acestea se arată tot mai îngrijorate de evoluția epidemiei și, pe de altă parte, transmit senin că pacienții confirmați cu Covid sunt externați la cerere, iar părerile sunt împărțite și oamenii nu știu ce să mai creadă.
În acest context, ZIUA de Constanța lansează sondajul de opinie cu întrebarea:

De asemenea, așteptăm și comentariile dumneavoastră legate de tema în discuție, exprimate cu respectarea subiectului propus, fătă atacuri la persoană ori limbaj licențios.Citește și:

Trei persoane confirmate cu Covid-19, externate la cerere în Constanța, în ultimele 24 de ore
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii