Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:45 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Trei persoane confirmate cu Covid-19, externate la cerere în Constanța, în ultimele 24 de ore

ro

14 Jul, 2020 16:28 3008 Marime text

•    Până în prezent, 25 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate

Prefectura Constanța a transmis situația actualizată pentru județ în legătură cu epidemia de Coronavirus.

Iată datele oficiale:

În contextul numărului însemnat de infectări cu virusul SARS-CoV-2 înregistrat în ultimele zile în județul Constanța, reiterăm importanța respectării tuturor măsurilor recomandate de specialiști. Facem apel către populația județului Constanța să respecte normele de distanțare socială, să poarte masca de protecție și să mențină o igienă corespunzătoare a mâinilor!

De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 553 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 25 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate, iar 487 de pacienți au fost declarați vindecați (din Constanța și alte județe). În acest moment, sunt 93 de persoane internate, dintre care 82 din județul Constanța și 11 din alte județe. Facem mențiunea că persoanele din alte județe, dar internate în Constanța, sunt raportate în situațiile din județele de proveniență.

Până în acest moment, 17 persoane confirmate cu virusul SARS-CoV-2 au fost externate la cerere din unitățile medicale din județul Constanța. Dintre acestea, 3 persoane au fost externate în ultimele 24 de ore.

Forțele cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice continuă să acționeze, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19 pe teritoriul României.

În ultimele 24 de ore, au fost aplicate, de către polițiștii din cadrul IPJ Constanța, jandarmii din cadrul I.J.J. Constanța, respectiv G.M.J. „Tomis” Constanța și polițiștii locali, un număr total de 60 de sancțiuni contravenționale (în cuantum de 16.750 de lei), dintre care 5 pentru nerespectarea măsurilor prevăzute în Legea 55/2020.

De asemenea, în ultimele 24 de ore, forțele abilitate de control au verificat 10 societăți comerciale și PFA.

În cursul zilei de ieri, 13 iulie a.c., 850 de forțe de ordine (I.P.J. Constanța, I.J.J. Constanța, G.J.M. „Tomis” Constanța, Poliția Locală Constanța și Garda de Coastă) au desfășurat misiuni specifice în județul Constanța. În cadrul acestora, au fost verificate 18 persoane, cu privire la respectarea măsurilor recomandate.
NOTĂ: Facem precizarea că datele sunt actualizate în mod constant, iar informațiile cu privire la situația COVID-19 la nivelul județului Constanța sunt în continuă dinamică.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • dra 14 Jul, 2020 17:41 Confirmate și au plecat cu mijlocul de transport în comun. Super tare!