Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
05:52 25 05 2020 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie ZIUA de Constanța 70% dintre respondenți nu și-ar petrece concediul de anul acesta, cu copiii, într-o unitate de cazare ce a fost centru de carantină

ro

13 Apr, 2020 00:00 661 Marime text

O parte dintre români se arată mai degrabă sceptici cu privire la eventualitatea de a-şi petrece concediul cu copiii, anul acesta, într-una din unităţile de cazare de pe litoral ce au servit drept centre de carantină pentru românii sosiţi din afară, pe perioada epidemiei de Coronavirus. Cel puţin, aceasta este concluzia principală ce se desprinde în urma sondajului de opinie lansat pe această temă de către ZIUA de Constanţa.
Mai exact, din cele 562 de persoane ce răspunseseră până ieri la sondaj, doar 30% afirmaseră că şi-ar petrece concediul de anul acesta, cu copiii, pe litoralul românesc, cazați într-o unitate ce a servit drept centru de carantină în perioada epidemiei. Restul respondenţilor, însemnând circa două treimi din aceştia, au răspuns „Nu“ la această întrebare.
Astfel, la momentul de faţă, asigurările date de autorităţi potrivit cărora virusul nu rezistă pe diferite suprafețe mai mult de câteva zile, dar şi acțiunile de dezinfectare constantă a acestor unităţi de cazare, precum şi celelalte măsuri de siguranţă anunţate nu sunt de natură să îi convingă pe o parte din românii ce au răspuns sondajului să opteze pentru astfel de unităţi de cazare în concediul cu copiii de anul acesta.


 

Scenarii mai sumbre prezintă sezonul ca ratat total

Amintim că mii de persoane venite din zonele roșii de epidemie de Coronavirus din Europa au fost repatriate începând cu luna martie și introduse de autorități în carantină sau izolare în unități de cazare turistică de pe litoralul românesc.
Hoteluri de renume din Mamaia și unități din Techirghiol au găzduit și găzduiesc încă persoane sosite din zonele roșii precum Italia sau altele și pe care, din păcate, virusul nu i-a iertat: o parte din aceste persoane au fost, la rândul lor, diagnosticate cu COVID-19.
Cu o stare de urgență în vigoare în România încă de la jumătatea lunii martie, cu o medie de cazuri diagnosticate cu COVID-19 de câteva sute pe zi, cu o rată a deceselor aflată, din nefericire, într-un trend ascendent, specialiștii din domeniu se tem că turismul pe litoralul românesc este compromis pentru anul în curs. Scenarii mai sumbre îl prezintă ca fiind ratat total.
Pe de altă parte, sute de îndemnuri primite pe rețelele de socializare virtuală ne îndeamnă ca, la finalul epidemiei, să ieșim din case și să sprijinim, fiecare cum putem, produsele și serviciile autohtone: să mergem în concedii în România, să cumpărăm bunuri ale producătorilor români, să solicităm servicii ale business-urilor autohtone.
În contextul în care, din cele peste 550 de persoane ce au răspuns sondajului ZIUA de Constanța, numai 30 la sută au răspuns "Da" la întrebarea dacă s-ar caza într-un fost centru de carantinare, rămâne de văzut care va fi situaţia efectivă la momentul la care se vor ridica restricţiile de circulație în ţară şi românii vor putea pleca în concediu.


Citeşte şi:

Sondaj de opinie ZIUA de Constanța:
Ați merge anul acesta în concediu, cu copiii, într-o structură turistică de pe litoral în care au fost carantinați sau izolați români repatriați?


Prefectul Constanței, George Niculescu:
„202 de persoane aflate în carantină în centrul din Mamaia au plecat astăzi spre casă”


12 români carantinați la Sanatoriul Balnear din Techirghiol, depistați pozitiv cu coronavirus
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii