Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:46 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie ZIUA de Constanța Ați merge anul acesta în concediu, cu copiii, într-o structură turistică de pe litoral în care au fost carantinați sau izolați români repatriați?

ro

06 Apr, 2020 00:00 5943 Marime text


Mii de persoane venite din zonele roșii de epidemie de Coronavirus din Europa au fost repatriate începând cu luna martie și introduse de autorități în carantină sau izolare în unități de cazare turistică de pe litoralul românesc.

Hoteluri de renume din Mamaia și unități din Techirghiol au găzduit și găzduiesc încă persoane sosite din zonele roșii precum Italia sau altele și pe care, din păcate, virusul nu i-a iertat: o parte din aceste persoane au fost, la rândul lor, diagnosticate cu COVID-19.
La sosirea primelor autocare cu români repatriați, mulți constănțeni s-au arătat indignați pe rețelele de socializare de deciziile autorităților de a-i caza pe litoral, în vecinătatea Constanței. De partea cealaltă, vocile care pledau pentru toleranță, empatie și înțelegere s-au făcut și ele auzite.
Cu o stare de urgență în vigoare în România încă de la jumătatea lunii martie, cu o medie de cazuri diagnosticate cu COVID-19 de câteva sute pe zi, cu o rată a deceselor aflată, din nefericire, într-un trend ascendent, specialiștii din domeniu se tem că turismul pe litoralul românesc este compromis pentru anul în curs. Scenarii mai sumbre îl prezintă ca fiind ratat total.
Pe de altă parte, sute de îndemnuri primite pe rețelele de socializare virtuală ne îndeamnă ca, la finalul epidemiei, să ieșim din case și să sprijinim, fiecare cum putem, produsele și serviciile autohtone: să mergem în concedii în România, să cumpărăm bunuri ale producătorilor români, să solicităm servicii ale business-urilor autohtone.
În întreg acest context, cu toate elementele puse în balanță, ZIUA de Constanța lansează sondajul de opinie cu întrebarea:



De asemenea, așteptăm și comentariile dumneavoastră legate de tema în discuție, exprimate cu respectarea subiectului propus, fără atacuri la persoană ori limbaj licențios.

Citește și:

Prefectul Constanței, George Niculescu:
„202 de persoane aflate în carantină în centrul din Mamaia au plecat astăzi spre casă”

12 români carantinați la Sanatoriul Balnear din Techirghiol, depistați pozitiv cu coronavirus

Aproximativ 1500 de cetățeni români blocați în Italia vor ateriza pe Aeroportul „Mihail Kogălniceanu” Constanța (galerie foto+video)

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii