Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:59 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Sunteţi de acord cu schimbarea uniformelor poliţiştilor locali, pentru a nu mai fi confundate cu cele ale poliţiştilor naţionali?

ro

12 Feb, 2018 00:00 11561 Marime text

Aproximativ 6.000 de persoane au semnat petiţia online prin intermediul căreia se cere schimbarea denumirii de „Poliţie Locală“, respectiv „poliţist local“ cu cea de „Garda Publică“, respectiv „gardian public“. De asemenea, aproximativ 3.500 de persoane au şi comentat pe această temă.
 
Conform petiţiei online „pentru cetăţeanul obişnuit, «Poliţie Locală» sau «Poliţia Română» reprezintă doar autorităţi ale statului, diferenţa dintre atribuţiile acestora fiind neclare chiar şi pentru o parte dintre specialişti“.
 
„De asemenea, precizăm că în prezent a devenit o practică comună şi de notorietate faptul că majoritatea angajaţilor din cadrul Poliţiei Locale folosesc articole din uniforma Poliţiei Române, autoturisme cu inscripţii şi semnale speciale de avertizare identice cu cele ale poliţiei, întreţinând şi alimentând confuzia cetăţenilor. Considerăm că denumirea «Poliţie» trebuie să rămână exclusiv pentru Poliţia Română, iar Poliţia Locală să capete o altă denumire, cea propusă în proiectul de lege fiind de «Gardă Publică». În acest mod, actuala confuzie se elimină, fosta Poliţie Comunitară cu atribuţii sporite, actuala Poliţie Locală, fiind mai uşor de asimilat de către comunitate sub aspectul competenţelor şi devine aproape imposibil de realizat confuzia cu Poliţia Română“, se mai arată în petiţie.
 
În contextul celor mai sus precizate, ZIUA de Constanţa lansează sondajul de opinie cu întrebarea:



De asemenea, vă rugăm să ne transmiteţi, într-un comentariu, şi părerea dumneavoastră cu privire la subiectul propus.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Jicu 16 Jul, 2018 12:59 Ca sa nu mai fie confundati ...in locul acelor grade tipice unui maistru militar...om citit...propun sa le fie atașate fie o cruce...ca tot vin ei de la paza cimitirului.. sau daca nu...un testicol!!😅
  • Marius 13 Feb, 2018 20:49 De acord!
  • Iorga Marian 13 Feb, 2018 09:27 Da le poate spune și paza contractuala , garda politica cum vor numai poliție nu...
  • Iorga Marian 13 Feb, 2018 09:27 Da le poate spune și paza contractuala , garda politica cum vor numai poliție nu...
  • Farkas Traian Iosif 13 Feb, 2018 08:43 DA. Așa este, mai cu seamă, că gradele acestora se confundă cu gradul de maistru militar. Eu personal, simțindu-mă de dreptul jignit, deoarece gradul de maistru militar, l-am obținut în urma absolvirii cursurilor unei școli militare cu durata de 3 ani. Pe departe gândul că aș avea ceva personal cu această categorie, dar trebuie făcută o diferențiere cât mai clară între poliția națională și poliția locală, chiar prin schimbarea denumirii, precum și schimbarea formei gradelor acestora.
  • Cosmineanu Doina 12 Feb, 2018 18:53 Trebuie sa existe o diferenta ,asa este normal !
  • Emil 12 Feb, 2018 14:19 Este necesară o stabilire clara a atribuțiilor, o denumire legată de aceste atribuții. Acum fac, ce făceaurmează oamenii lui Stan, corp control. Diferențiere fața de Poliția națională trebuie să fie, atât în atribuții cât și în uniforma.
  • ANTON LIVIU 12 Feb, 2018 12:37 SANT DE ACORD ,cu schimbarea propusa aici ,in articol,aceasta legal, practic si prin firescul atributiilor de serviciu, este si necesara.
  • Badea Adrian 12 Feb, 2018 11:55 Mi se pare absolut normal ,ca Politia Locala( gardienii) sa nu mai poarte uniforma aproape identica cu ceea a Politiei Nationale ,deoarece mai au mult de invatat si anume sa absolve o scoala militara etc etc.Si autoturismele Politiei Locale sa fie distincte fata de Politia Nationala.Politia Locala sa- si vada de lungul nasului ca sunt niste ingamfati,nu stiu ptr.ce...
  • ion 12 Feb, 2018 11:30 Bună dimineața Sunt întru totul de acord cu această modificare deoarece acesti foști gardieni publici proveniți din vechea PAZĂ CIVILĂ CONTRACTUALĂ a comuniștilor. Trebuie umblat și la condițiile de angajare a acestora - obligatoriu liceu absolvit cu examen de bacalaureat promovat, o pregătire minimă juridică etc.
  • vasile corneliu 12 Feb, 2018 10:37 Da, sunt de acord sa se revina la starea de normalitate in privinta uniformelor , iar cei care au aprobat celor din categoria gardienilor publici si/sau politiei locale, sa suporte cheltuiala uniformelor de serviciu.
  • Radu Marius 12 Feb, 2018 07:19 Sunt de acord cu schimbarea