Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:59 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Respondenții sunt încă reticenți în legătură cu educația sexuală. 60% dintre participanți nu sunt de acord cu lansarea aplicației Myra

ro

22 Feb, 2021 00:00 1763 Marime text
  • Doar 40% dintre cei care au răspuns la sondaj sunt de acord cu lansarea aplicației pentru educație sexuală Myra.
  • Peste 100 de persoane au răspuns la sondaj.
 
În urma sondajului de opinie realizat de cotidianul ZIUA de Constanța, respondenții au decis că lansarea aplicației de mobil pentru educație sexuală Myra nu este o idee bună.
 
Myra este prima aplicație mobilă de educaţie pentru sănătate sexuală în limba română.
 
Conform rezultatelor sondajului, acest subiect este încă unul taboo în rândul respondenților.
 
La întrebarea „Sunteți de acord cu lansarea aplicației de mobil pentru educație sexuală Myra?” 60% dintre respondenți au spus că nu sunt de acord, iar numai 40% dintre persoanele care au răspuns la sondaj aprobă lansarea aplicației.
 
Aplicația este gratuită și conține informații utile despre relații, contracepție, sexualitate, sarcină, fertilitate și infecții cu transmitere sexuală.
 
Lipsa educației sexuale are consecințe grave cum ar fi rata mare de sarcini la adolescente. De asemenea, multe femei nu folosesc metode contraceptive, ceea ce duce la avorturi, care pot avea efecte nedorite asupra sănătatii psihice dar și fizice.
 
În ciuda faptului că educația sexuală ar trebui să fie o prioritate pentru o viață sănătoasă, respondenții sondajului sunt încă reticenți în ceea ce privește acest subiect.
 


 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Andrei 22 Feb, 2021 08:18 Constanta este judetul cu cel mai mare numar de femei care mor la nastere, al doilea ca numar de infectati noi cu HIV, majoritatea la timeri sub 25 de ani, Romania e in top la capitotul avorturi... si voi chiar credeti ca fara educatie probleme astea trec de la sine? Nu e nicio diferenta acum intre o tara din Africa si Romania, si nici nu va fi in viitor fara educatie.