Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
17:25 23 01 2022 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Naţional al Elevilor cere autorităţilor să trateze situaţia educaţiei cu maximă responsabilitate și măsuri concrete în pregătirea valului cinci al pandemiei

ro

04 Dec, 2021 19:43 867 Marime text
Este absolut esențial ca ministerele Educației și Sănătății să ia măsuri ca să nu se blocheze din nou sistemul educațional, spun reprezentanții elevilor într-un comunicat primit sâmbătă de Edupedu.ro.
Consiliul Național al Elevilor subliniază lipsa de reacție a autorităților în urma unei petiții recente. 


„Deși am solicitat o întrevedere cu conducerile ambelor ministere, nu am primit niciun răspuns și, se pare, nu se prefigurează un set de măsuri stabile, asumate de guvernanți”, spun elevii în comunicat.

Consiliul Elevilor cere public celor două ministere „să trateze situația educației cu maximă responsabilitate, analizând factorii de risc la care se expun zilnic milioane de elevi și de profesori, ca urmare a lipsurilor de ordin legislativ din sistem”.

În condițiile în care noua variantă a virusului se anunță a fi mai contagioasă decât precedentele, elevii susțin că măsurile de prevenție trebuie să vină rapid astfel încât „după sărbători, să nu ne confruntăm cu un nou val pandemic imposibil de stăpânit, care să blocheze din nou sistemul educațional”.


Redăm comunicatul integral:

“După ce Consiliul Național al Elevilor a lansat petiția „Nu mai jucați ping-pong cu educația!” adresată Ministerului Educației și Ministerului Sănătății, nu a existat nici măcar o reacție din partea autorităților, ca răspuns la solicitările a peste 45.000 de semnatari! Mai mult decât atât, deși am solicitat o întrevedere cu conducerile ambelor ministere, nu am primit niciun răspuns și, se pare, nu se prefigurează un set de măsuri stabile, asumate de guvernanți.Consiliul Național al Elevilor consideră inacceptabilă atitudinea ignorantă a celor care ar trebui să manifeste ascultare activă a vocii cetățenilor, care solicită în regim de urgență adoptarea unor măsuri reale care să limiteze riscul de infectare din școli, dar și care să asigure o educație de calitate din perspectiva actului de predare-învățare, având în vedere pierderile generate de pandemie. Cerem public celor două ministere să trateze situația educației cu maximă responsabilitate, analizând factorii de risc la care se expun zilnic milioane de elevi și de profesori, ca urmare a lipsurilor de ordin legislativ din sistem.Sursa foto:  edupedu.ro

Ti-a placut articolul?

Comentarii