Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:18 20 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Majoritatea participanţilor la sondaj cred că majorarea preţului la gigacalorie nu se justifică. „RADET trebuie desfiinţat“

ro

01 Aug, 2016 00:00 1446 Marime text
 

În şedinţa Consiliului Local Municipal Constanţa de săptămâna trecută, aleşii locali au votat majorarea preţului energiei termice practicat de RADET - de la 411 lei, la 430 de lei.
 
În şedinţa din 29 iulie a Consiliului Local Municipal Constanţa, pe ordinea de zi s-a aflat şi proiectul de hotărâre privind aprobarea preţurilor și tarifelor locale de producere, distribuţie și furnizare a energiei termice în municipiul Constanţa practicate de către RADET Constanţa și stabilirea preţului local de facturare al energiei termice furnizate în sistem centralizat începând cu data de 1.07.2016 în municipiul Constanţa. Iniţiatorul proiectului de hotărâre a fost primarul Decebal Făgădău.
 
„RADET nu a majorat preţul din 2010, de şase ani. Doar Electrocentrale Constanţa SA şi-a actualizat preţul. Structura preţurilor a evoluat foarte mult. Spre exemplu, manopera era de 680 de lei la ultimul tarif, aprobat acum şase ani, iar în prezent manopera s-a dublat, iar structura de preţ a rămas la nivelul de acum şase ani“, a spus Liviu Popa, directorul RADET Constanţa.
 
În acest context, cotidianul ZIUA de Constanţa a lansat, pe data de 25 iulie, sondajul de opinie cu întrebarea: „Credeţi că majorarea preţului gigacaloriei pentru abonaţii din Constanţa este justificat?“
 
353 de cititori ai cotidianului ZIUA de Constanţa au răspuns la întrebarea lansată prin acest sondaj. Dintre aceştia, 87% consideră că majorarea preţului gigacaloriei pentru abonaţii din Constanţa nu se justifică, în timp ce 13% au răspuns afirmativ.


 
Mai mult, unii constănţeni au ţinut să ne împărtăşească şi părerile lor, pe care le prezentăm mai jos:
 
„Este sfârşitul. Ce demenţi!“, a comentat Marian Gligorie.
 
„Ăştia sunt nişe cretini, care trebuie bătuţi cu funia udă în parcul Primăriei. Majorarea este un abuz ordinar, care nu are nicio explicaţie sau motivaţie“, crede Laurenţiu Dragomir.
 
„Toţi au gaze. Este o mărire nejustificată. RADET trebuie desfiinţat“, susţine Titi Butu.
 
„Doamne, ăştia nu mai au umanitate în ei? Iar aţi mărit gigacaloria, nemernicilor ce sunteţi. În fiecare lună măriţi cu câte 30 - 50 de lei, dar nu vă este ruşine de ce faceţi? De unde să mai plătim, că ne aduceţi în imposibilitate de plată a întreţinerii, pe ce bază faceţi voi aceste măriri? Ca să luaţi voi salariile cât mai mari? Aţi înnebunit de tot şi primarul acesta pe care l-am ales nu vede, nu aude? Ce face acolo, că nimic nu este în stare să facă pentru oraşul ăsta care arată jalnic!“, spune Emilia Moroianu.
 
„Cel mai mare preţ din România!“, susţine Roby K Beryk.
 
„Propun ca cei ce au votat nepăsarea să îmi plătească întreţinerea la iarnă. M-am săturat să stau să plătesc o grămadă pentru apa caldă, care vine după o oră de lăsat să curgă, pentru o căldură nu prea mare. Nu toţi avem gaze, că deh... ne urnim mai greu cu lucrările şi, pe lângă asta, nu toţi îşi permit o aşa investiţie. Ideea e că e exagerat de mult şi nu am înţeles niciodată de ce Constanţa a fost moţ cocoţ la preţuri faţă de ţară. Sunt cam umflate“, este de părere Alexandra Andreea Roman Paun.
 
„Nu, nu, nu... probabil se încearcă acoperirea unui furt“, crede Adriana Mărdărescu.

Ti-a placut articolul?

Comentarii