Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
04:24 18 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Cum vi se pare staţiunea Mamaia în 2016, la 110 ani de existenţă? (galerie foto)

ro

08 Aug, 2016 00:00 5828 Marime text


Pe 13 august, staţiunea Mamaia împlineşte 110 ani de existenţă. De mai bine de un secol, faimoasa staţiune reprezintă cel mai atractiv obiectiv turistic de pe litoralul românesc. Povestea acesteia începe în primii ani ai secolului XX. În vara anului 1905, primarul Constanţei de la acea vreme, Ion Bănescu, odată cu amenajarea Băilor de la Mamaia, creează prima plajă a Constanţei, atrăgând în acest mod mii de turişti la malul mării. Un an mai târziu, în 1906, anul primei atestări documentare a staţiunii Mamaia, turismul românesc la Marea Neagră nu numai că prinde viaţă, ci a început să înflorească, devenind din ce în ce mai strălucitor. Astfel, având şi o campanie de marketing pe măsură - „Băi de mare la Mamaia, unde cele două sexe se pot admira reciproc!“, Mamaia a ajuns, în scurt timp, cea mai populară staţiune din sudul ţării şi un adevărat simbol al vacanţei de vară la mare.
 
Inaugurarea staţiunii Mamaia a avut loc pe 22 august 1906. Construcţiile sale impozante, fiind amenajate după planurile arhitectului peisagist E. Recont, au reprezentat centrul activităţilor turistice până în 1920, când, în urma unui incendiu, au fost distruse.
 
În ultimul deceniu, campania de promovare a staţiunii a păstrat elementele de sexualitate, însă le-a utilizat în mod excesiv, transformând staţiunea mai curând într-un obiectiv turistic care să producă bani. Pe de altă parte, autorităţile din perioada 2000-2015 au dat întâietate activităţilor economice, în defavoarea celor culturale, ceea ce a ştirbit considerabil din imaginea staţiunii Mamaia.


 

Citeşte şi Mazăre, sancţionat de CNCD pentru discriminarea femeilor

Sondajul s-a încheiat pe data de 14.08.2016

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Tibi 10 Aug, 2016 11:13 Constructii amplasate haotic,plaja plina de sezlonguri,statiunea plina de c....
  • Tor Skare 10 Aug, 2016 10:39 Mamaia is in all aspects the most modern and updated Romanian resort by international standard. It has long beautiful beaches next to a lake on the other side of the highway, Investments like the Telegondola and Aqua Magic have been successful. However, there are plenty of improvements to be implemented. Entering Aqua Magic for 70 ron a person is a lot for a middle class Romanian family. This way of being "exclusive" is not promoting any resort regardless where it is situated. Traffic is neither not well regulated in the top season, the whole area is overpriced even compared to the neighbour Mamaia Nord and it all seems a bit over the top really. When visiting Romania many foreign tourists would like to find more Romanian atmosphere like in other resorts like Mangalia, Saturn, Neptun and Venus.
  • Vicoveanu Bogdan 09 Aug, 2016 00:17 Prea multe cladiri construite spatiul verde a devenit inexistent(de-aia nici nu mai ploua pe la prinz cum ploua prin anii 70') iar lovitura de gratie a fost data de constructiile de blocuri si cluburi in nordul statiunii unde au fost defrisate hectare de spatiu verde.... Oricum nu stiu ce om cu scaun la cap ar cumpara locuinta intre doua ape avind in vedere faptul ca marea si lacul s-au mai unit de citeva ori in timpul furtunilor de iarna. Si asta ma duce la concluzia ca indivizii astia sint niste descreierati ahtiati de placeri si tot ce s-a construit in directia asta:autostrada Bucuresti-Constanta si blocurile de care vorbeam a fost numai pentru satisfacerea lor.Sper din toata inima sa vina in anii urmatori citeva furtuni iarna( asa cum le stiu eu ca erau prin anii 80') sa mature tot gunoiu'
  • Jula Alina 08 Aug, 2016 23:22 Acolo mă simt cel mai bine.
  • Pantrjel Petrica 08 Aug, 2016 21:56 Mamaia a ajuns o strutocamila plina de bube si puroi, o aglomerare haotica de cladiri lipsite de personalitate si stil, ceva intre favelele braziliene si cartierele periferice ale Istambulului, cu oplaja mutilata de constructii aiuristice lipsita de parcuri si spatii verzi si de relaxare, cu malul lacului mutilat definitiv de puzderia de blocuri , un monstru urban inutil si bolnav , creatie a unor minti deformate si bolnave.
  • fani 08 Aug, 2016 09:54 Fiind cartier al Constantei ,Mamaia arata la fel de bine sau de rau ca si locuitorii orasului !