Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:15 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Credeţi că părinţii adună bani de protocol şi în acest an pentru Bacalaureat şi Evaluarea Naţională?

ro

10 Jun, 2019 00:00 2843 Marime text

An de an, în perioada examenelor de absolvire, părinţii decid să adune bani pentru protocol. Adică sume din care se cumpără apă, fursecuri şi flori pentru comisiile de examen, dar şi pentru supraveghetori. 

Elevii care în acest an absolvesc clasele a VIII-a şi a XII-a intră în febra examenelor naţionale. Cursurile pentru clasele a XII-a şi a XIII-a s-au încheiat pe 31 mai. De asemenea, cursurile pentru clasa a VIII-a s-au încheiat pe 7 iunie. Ca în fiecare an, cadrele didactice şi elevii nu au voie să se implice în colectarea de bani pentru organizarea protocolului dinaintea examenelor naţionale.

Prima sesiune a examenului naţional de Bacalaureat 2019 se va desfăşura în lunile iunie-iulie. Pe data de 3 iunie va avea loc evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, pe data de 4 iunie - evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă (5-6 iunie); pe data de 7, 10 şi 11 iunie - evaluarea competenţelor digitale, iar pe data de 12-13 iunie - evaluarea competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională.

Proba scrisă la Limba şi literatura română se va desfăşura pe data de 1 iulie, urmată de proba la Limba şi literatura maternă - pe data de 2 iulie. Va urma, pe data de 3 iulie - proba obligatorie a profilului, iar pe data de 4 iulie - proba la alegere a profilului şi specializării. Primele rezultate vor fi afişate pe data de 8 iulie (până la ora 12:00). În aceeaşi zi, între orele 12:00 - 16:00, candidaţii nemulţumiţi de note vor depune contestaţii. Acestea vor fi soluţionate între 9 şi 2 iulie. Rezultatele finale vor fi afişate pe data de 13 iulie.

Media obţinută la Evaluarea Naţională, un criteriu pentru admiterea la liceu

Evaluarea Naţională se desfăşoară, anual, într-o singură sesiune. Atât candidaţii proveniţi din învăţământul de stat, cât şi cei din învăţământul particular au dreptul sa susţină examenul fără taxă. Media obţinută la EN VIII este un criteriu esenţial pentru admiterea în învăţământul liceal. Proba scrisă la Limba şi literatura română este programată pe data de 18 iunie, urmată de proba scrisă la Matematică - pe data de 20 iunie. Ulterior, pe data de 21 iunie, se va desfăşura proba scrisă la limba şi literatura maternă. Rezultatele înaintea contestaţiilor vor fi afişate pe data de 25 iunie (până la ora 12:00). Contestaţiile vor putea fi depuse în aceeaşi zi, între orele 14:00 şi 20:00. După soluţionarea contestaţiilor, rezultatele finale vor fi afişate pe data de 29 iunie. 

În acest context, cotidianul ZIUA de Constanţa lansează sondajul de opinie cu întrebarea:

 

De asemenea, vă rugăm să ne transmiteţi, într-un comentariu, şi părerea dumneavoastră cu privire la subiectul propus.

 

 

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii