Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
18:52 19 03 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Credeți că incendiul din clubul Colectiv a fost provocat intenționat?

ro

04 Jan, 2016 00:00 2313 Marime text
Dezvăluiri cutremurătoare despre cauzele care au stat la baza tragediei de la Colectiv dau peste cap imaginile create pănă acum despre incendiul de la clubul Coelctiv. Specialiştii INSEMEX în Securitate Minieră și Protecție Antiexplozivă nu au mai întâlnit niciodată incendii de complexitatea celui de la Club Colectiv şi nici substanţele descoperite acolo.
 
Da cu mult mai şocante sunt declaraţiile colonelului STS Ștefan Enache. În interceptările prezentate de DNA în dosarul în care a fost arestat preventiv, acesta recunoştea că focul ar fi fost pus intenţionat, iar ministrul de Interne de la acea vreme, Gabriel Oprea, ar fi cunoscut situaţia. Detaliile incredibile ale directorului INSEMEX pun şi mai mult paie pe foc după ce colonelul STS, Ștefan Enache, consilier al Guvernului, a apărut într-o serie de stenograme cu declaraţii care aruncă în aer tot ce se ştia până în prezent. Ceea ce până acum erau doar nişte supoziţii pe reţelele de socializare pare că este confirmat de un funcţionar al statului..

Povestea cazului începe după ce Ştefan Enache a contactat un ales PSD din Constanţa- judecat în două dosare pentru fapte de corupţie. Întâlnirea a avut loc la Curtea de Apel Bucureşti, acolo unde politicianul avea termen în dosarul de corupţie.

Iată stenogramele din dosarul lui Ștefan Enache:

Investigator sub acoperire: Ne întâlnim undeva la un restaurant, la ceva?
Ştefan Enache: Vii p-aici, treci p-aici, că eu sunt până seara târziu, că sunt cu bugetul, că până termin cu bugetul, m-au căpiat.
Investigator sub acoperire: Da?
Ştefan Enache: Acum e la CSAT plecat. I-am făcut toate mapele. Am tras o mapă uite aşa, toată mapa.
Politician PSD: Mamă vor să vină ăştia să facă revoluţie...
Ştefan Enache: Păi să vină, că eu sunt din 91 aicea, şi m-am săturat, să-i vezi că fac ce fac şi tot o laie merge.
Politician PSD: Dacă nu ne-nţelegem...guvernăm pentru români, guvernăm pentru străini, băga-mi-aş ...
Ştefan Enache: Ce, eu nu le-am spus ce a fost acolo la...poţi să spui...Eu ştiu ce a fost acolo la...când au dat ăia foc. Eu le-am spus „d-acolo nu scapă nimeni!" Păi acolo a fost dat de aia şi când a ajuns flacăra a făcut prăpăd acolo. Păi dacă am doctor, bun prieten, care e la Spitalul 9.
Politician PSD: Zici că a fost provocare?
Ştefan Enache: Provocare...
Politician PSD: Provocare, ă?
Ştefan Enache: Se ştia, mă! Ştia şeful din Minister...Şi Oprea... Păi dacă şi-au dat sms-uri „nu vii în seara asta în club!", unii... Şi eu am prieteni care au fost...specializaţi pe explozibil şi arme de distrugere în masă. Acolo sunt bombele care le au americanii. Mamă şi tată. Deci americanii au mamă, îi spun bombe mamă, israelienii le spun, ruşii tată şi israelienii au o combinaţie de-a lor, aiurea. Numai gazul care a fost, a fost o explozie. Păi dacă i-a făcut ca la rotisor...
Politician PSD: I-a stropit, i-a...?
Ştefan Enache: Ce vorbeşti...Şi gazul ăla dezvoltă 2000 de grade. Acela l-a dat din spray, s-a ridicat a creat vid, în momentul în care a coborât, oxigen.
Investigator sub acoperire: Mergem să vedem şi blocul ăla?
Ştefan Enache: Da, putem să mergem.


Vezi aici dialogul pe larg
Politician PSD din Constanţa, în stenogramele ofițerului Enache, consilier în cadrul Secretariatului General al Guvernului


În acel moment, Gabriel Oprea era implicat într-un scandal imens legat de moartea poliţistului Bogdan Gigină. Colonelul STS, Ștefan Enache, consilier al Guvernului, recunoaşte în interceptări că focul din clubul Colectiv a fost pus intenţionat. Potrivit cotidianul.ro, un desfăşurător al protestelor din ţară şi în străinătate dovedeşte că acestea erau planificate încă din 4 noiembriepănă pe 8 noimbrie. Însă, 4 noiembrie este exact ziua în care Guvernul Ponta a demisionat, iar ziua de 8 noiembrie este chiar ziua în care în Piaţa Universităţii a venit preşedintele Klaus Iohannis, remarcă jurnaliştii de la Cotidianul.

Și Muzicianul Florin Chilia a pus paie pe foc în jurul acestui subiect. Pe blocul său, acesta a făsut o supoziție șocantă. Chilian susţine că Iohannis ar fi dat ordinul, iar şeful statului trebuie anchetat pentru crimă.

„«A trebuit să moară oameni ca să schimbăm Guvernul ăsta» a spus Klaus Iohannis pe 1 noiembrie 2015. În limba romana ce a spus Iohannis înseamnă că pentru a schimba Guvernul Ponta, el Iohannis a trebuit să apeleze la o variantă de a provoca demisia lui Ponta, varianta pregătită de multă vreme: Să ucidă tineri şi copii. Să ordone uciderea unor oameni nevinovaţi“, notează Chilian.
 
Ma multe aici: Ipoteză șocantă. Florin Chilian - „Klaus Iohannis a dat ordinul care a ucis 63 de tineri la Colectiv!“ 
 
Sondajul s-a terminat pe data de 10.01.2016.

Ti-a placut articolul?

Comentarii