Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
07:39 17 01 2019 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Cetăţenii, nemulţumiți de accesul pe plaja Modern. „Să-i chemăm pe olandezi să ne reabiliteze şi scările?”

ro

25 Jul, 2016 00:00 1876 Marime text

 
Printre cele mai căutate din municipiul Constanţa, plaja Modern este preferată de localnici şi turişti deopotrivă. Și asta deşi a ajunge pe plajă folosind scările întortocheate, nereabilitate şi pline de praf şi buruieni poate constitui o experienţă cu urmări neplăcute.

Sezon estival 2016: pretenţii ridicate, taxe pe măsură, dar condiţiile şi serviciile oferite celor ce vin pe litoral să-şi petreacă vacanţele sau concediile încă nu sunt la nivelul preţurilor practicate de agenţii economici din domeniul turismului. Cel mai relevant exemplu ni-l oferă chiar plaja Modern din Constanţa.
 
De câţiva ani, zone din plaja Modern sunt concesionate. Au apărut umbreluţele şi şezlongurile, vândute la preţuri precum cele din Mamaia (staţiunea cu costurile cele mai ridicate de pe litoral), diverse chioşcuri şi mini-terase, dar testul localnicilor şi al turiştilor care vin aici se dă pe căile de acces. În diverse zone sunt scări ce datează de ani buni şi care nu au mai fost reabilitate, în pofida promisiunilor făcute de diverse instituţii. Unii spun că aceste căi de acces pe plaja Modern ar trebui refăcute de către municipalitate, alţii arată cu degetul spre Administraţia Bazinală Dobrogea - Litoral.
 
Implementarea unor proiecte în zona respectivă ar fi putut rezolva şi această problemă, numai că proiectele au rămas doar pe hârtie, iar noi, contribuabilii, ne rupem picioarele în continuare.    
În acest context, săptămâna trecută, v-am propus un sondaj de opinie în cadrul căruia să ne răspundeți cu „da“ sau „nu“ la întrebarea: „Sunteți mulțumiți de modul în care se face accesul pe plaja Modern din municipiul Constanța?“
La sondaj au participat 551 de persoane. Dintre acestea, 93% sunt nemulţumite de modul în care se face accesul pe plaja Modern din municipiul Constanța și numai 7% se declară mulţumite.

Opinia cititorilor

Unii dintre cititori au împărtășit părerile lor pe site-ul cotidianului ZIUA de Constanța, iar concluzia nu este tocmai încurajatoare. 
Doamne!!! Infernal să urci treptele cu copiii! Într-adevăr, prețuri ca în stațiunea Mamaia și mizerie... cât vezi cu ochii!! Problema e că nu Primăria a aruncat mizeria acolo, ci oamenii comozi!! Rușine!!! Iar despre acces, cine să facă scările - pai eu zic că cei cu restaurant, care câștigă de pe urma plajei... Doamne, doar băiețași cu ochii să își umple buzunarul... și taxa la WC mai ceva ca în timpul lui Mazăre e acum... trebuie luate măsuri și acolo URGENT DLE PRIMAR!!!!”, a scris Mimi.
Scările sunt ca și o aventură... prin junglă cu... boschetari și băiețași care sar din boscheți cu cuțitul la domnișoarele singure, care sunt ușor de speriat și jefuit... sau și mai rău... Doamne ferește!”, atrage atenția celor îndreptățiți să ia măsuri Flori.
„Cea mai oribilă plajă... până ajungi pe plajă îți piere tot cheful, mizerie cât cuprinde...”, este opinia lui Kity.
După ce ne-au reabilitat plajele, ar trebui să-i chemăm pe olandezi să ne reabiliteze şi scările, falezele, lăcaşele de cultură, administraţia, infrastructura... hmmm, despre ce vorbim?! Să ne reabiliteze pe toţi!”, este de părere Lucian.
Este clar că scările trebuiesc reabilitate, dar și iarba trebuie tunsă și crearea unui parc... vezi parcul IOR București”, este sugestia dată autorităților de către Eugen.
„Accesul pe plajă ar trebui să se facă și altfel sau scările să fie reamenajate. Plaja este ok, chiar ne-a plăcut anul ăsta”, ne spune Mary.
„Mizerie, mirosuri, buruieni. Treptele sunt foarte periculoase! Iar înghețata costă 13 lei!!!“, ne avertizează Marg.

Alte mesaje au fost postate pe Facebook

 „A ajunge sau a pleca de pe plaja Modern din Constanța poate fi considerat un act de curaj!”, atenționează și Lavinia pe Facebook.
 
„Este evidentă lipsa de profesionalism a celor ce conduc administrația locală Constanța. Probabil că totul vine de la «moștenirea grea» lăsată de fosta administrație, ce era condusă de actualul primar D. Făgădău!”, opinează Viorel.
 
„Este foarte bine și frumos, dar amenajările lipsesc cu desăvârșire… adică accesul este lăsat în paragină, ca de altfel tot orașul!”, scrie Emilian.
 
”O mizerie”, este descrierea făcută de Criss Anca.
 
„Sunt foarte dezamăgită de ceea ce am văzut doar ieri în oraș, mizerie în parcul de la Primărie, arată ca o junglă, vestigii aruncate. Am mers la plaja Modern. Nimic nu s-a mai făcut de ani. Păcat…”, scrie și Adi Ana, în timp ce Caroline răspunde cu un „NU” categoric întrebării puse în sondajul de opinie.

Ti-a placut articolul?

Comentarii