Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:40 21 06 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Sondaj de opinie Ați fost prezenți la premiera spectacolului Teatrului de Stat Constanța, 10 lucruri pe care le-am pierdut la Festivalul Mamaia?

ro

01 Oct, 2023 17:00 1101 Marime text
  • În weekend-ul trecut, pe 23 septembrie 2023, Teatrul de Stat Constanța a prezentat publicului primul spectacol în premieră din stagiunea teatrală 2023 – 2024
  • Este vorba despre „10 lucruri pe care le-am pierdut la Festivalul Mamaia”, un spectacol legat de legendarul Festival Mamaia, care multe veri la rând a mobilizat pe litoral toate resursele muzicii ușoare românești
 
În weekend-ul trecut, pe 23 septembrie 2023, Teatrul de Stat Constanța a prezentat publicului primul spectacol în premieră din stagiunea teatrală 2023 – 2024.
 
Este vorba despre „10 lucruri pe care le-am pierdut la Festivalul Mamaia”, un spectacol legat de legendarul Festival Mamaia, care multe veri la rând a mobilizat pe litoral toate resursele muzicii ușoare românești.
 
„Un tărâm al visului. Nostalgie după un trecut pe care nu l-am trăit. Sau pe care l-am uitat.
O curatoare de artă contemporană, fostă cântăreață în tinerețe, câștigă selecția pentru a reprezenta România la Bienala de Artă din Veneția, cu instalația ei performativă numită „10 lucruri pe care le-am pierdut la Festivalul Mamaia”. De-a lungul celor șase luni petrecute în Veneția, 10 performeri închiși în expoziție retrăiesc amintiri reale sau ficționale din istoria muzicii ușoare românești, petrecute (sau nu) la Mamaia, legate de vedete iconice, dar mai ales de destinele artistice mici, neîmplinite”, se arată în descrierea de pe site-ul Teatrului de Stat Constanța.
 
Spectacolul este regizat de Elena Morar și Gabriel Sandu, iar în echipa de producție se mai află: Miruna Croitoru (scenografia, video, lighting design), Alexandru Neș (sound design și adaptare muzicală), Stela Cocârlea (coregrafie), Inga Postolache (pregătire muzicală) și Nicoleta Ivan (asistență scenografie).
 
În distribuție au fost actorii: Florin Aioane, Liliana Cazan, Dana Dumitrescu, Laura Iordan, Lucian Iftime, Cristiana Luca, Ecaterina Lupu, Luiza Martinescu, Ștefan Mihai, Ramona Niculae, Mirela Pană și Theodor Șoptelea.
 
În contextul premierei, cotidianul ZIUA de Constanța pune întrebarea: 
 
Totodată, așteptăm răspunsurile și comentariile dumneavoastră inclusiv pe pagina noastră de Facebook ZIUA de Constanța, cu respectarea unui limbaj decent și a temei propuse.
 

Citește și:
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii